• Σύνδεση

NEO PRISON BREAK

Το Prison Break επέστρεψε!

Και εκεί που πίστευες ότι οι αδερφοί Burrows δε θα συναντούσαν ποτέ ο ένας τον άλλον ξανά... έρχεται ο 5ος κύκλος της αγαπημένης σειράς να τα ανατρέψει όλα!

Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του FOX, Prison Break, επιστρέφει στη μικρή οθόνη, μετά από εφτά χρόνια, και αυτή την φορά με τον Lincoln να χρειάζεται ένα ευφυές και καλά οργανωμένο σχέδιο απόδρασης από τη φυλακή, για τον αδερφό του Michael.
Απόλαυσε τα επεισόδια του νέου κύκλου κάθε Τετάρτη στις 21:50, αποκλειστικά στο FOX στη Nova.
Ο νέος κύκλος, γυρίστηκε στο Μαρόκο και περιλαμβάνει 9 επεισόδια ενώ υπόσχεται μια μοναδική απόδραση. Mία απόδραση που θα είναι η καλύτερη που έχουμε δει στη σειρά μέχρι σήμερα.

Ας θυμηθούμε…


Στον 1ο κύκλο ο Lincoln Burrows (Dominic Purcell) κατηγορείται για τη δολοφονία του Terrence Steadman, αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία εναντίον του είναι αδιαμφισβήτητα και έτσι καταδικάζεται σε θάνατο και στέλνεται στις Κρατικές Φυλακές Fox River. Ο αδερφός του Lincoln, Michael Scofield (Wentworth Miller), είναι πεπεισμένος ότι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόδρασης. Διαπράττει μία ληστεία σε τράπεζα, μόνο και μόνο για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει σε όλο του το σώμα με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση.

Στο 2ο κύκλο η ιστορία συνεχίζεται 8 ώρες μετά από την απόδραση από τις φυλακές FOX RIVER, εστιάζοντας στα γεγονότα και τις καταστάσεις της απόδρασης. Εμφανίζονται νέοι χαρακτήρες όπως ο Alexander Mahone (William Fichtner),ο οποίος είναι πράκτορας του FBI και καταδιώκει τους φυγάδες. Όλος ο 2ος κύκλος βασίζεται στη ζωή των φυγάδων μετά την απόδραση.

Στον 3ο κύκλο ο Michael Scofield (Wentworth Miller) βρίσκεται φυλακισμένος σε μια φυλακή στον Παναμά, τη Sona. Συγκρατούμενοι του είναι και άλλοι πρωταγωνιστές της σειράς όπως ο Brad Bellick (Wade Williams). Παρακολουθούμε τις προσπάθειες του πρωταγωνιστή να αποδράσει από τη φυλακή, μαζί με έναν καινούργιο για τη σειρά χαρακτήρα, τον James Whistler (Chris Vance).

O 4ος κύκλος της σειράς κινείται γύρω από την εκδίκηση του Michael για την εταιρία και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν . Με τη συνεργασία του ομοσπονδιακού πράκτορα Don Shelf, προσπαθεί να ανακτήσει τη βάση δεδομένων "Scylla" που αποτελεί τη δύναμη της εταιρίας.
Έτσι φτάνουμε στον 5ο κύκλο όπου ο Lincoln και η Sara, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να οργανώσουν τη μεγαλύτερη απόδραση της σειράς μέχρι τώρα σε φυλακές του Μαρόκου αυτή τη φορά. Στη συνεργασία αυτή θα βοηθήσουν και οι Sucre (Amaury Nolasco), T-Bag (Robert Knepper) και C-Note (Dunbar).

Cast & ομάδα παραγωγής…

Στο νέο κύκλο συναντάμε το γνωστό cast της σειράς με τους Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco, Robert Knepper, Rockmond Dunbar και Paul Adelstein. Μαζί με το αρχικό cast του Prison Break θα επιστρέψει και ο δημιουργός (σεναριογράφος και παραγωγός) της σειράς Paul T. Scheuring, ενώ την παραγωγή υπογράφουν και πάλι ο Neal Moritz, ο Marty Adelstein και ο Dawn Olmstead.

Γνωρίζατε ότι….
- Η σειρά αρχικά είχε σχεδιαστεί να αποτελείται από 13 επεισόδια, αλλά λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, αποφασίστηκε η παράτασή της.
- Η προβολή της σειράς έχει απαγορευτεί σε 13 φυλακές στην Αμερική.
- Η τοποθέτηση του τατουάζ στο σώμα Michael Scofield (Wentworth Miller) ήταν αποτέλεσμα δουλειάς 4,5 ωρών.
- Ο Stacy Keach, που υποδύεται τον διευθυντή των φυλακών, είχε περάσει έξι μήνες σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Βρετανίας και ο εκεί διευθυντής αποτέλεσε την έμπνευση για την ερμηνεία του στη σειρά.
- Ο χαρακτήρας του " D.B.Cooper" βασίζεται σε υπαρκτό πρόσωπο, που το 1971, μετά από μία αεροπειρατεία, απέσπασε $200.000 από την ιδιοκτήτρια εταιρία, Northwest Orient και πήδηξε από το αεροπλάνο εν ώρα πτήσης έχοντας δεμένα στο σώμα του εικοσαδόλαρα συνολικού βάρους 10 κιλών. Δε συνελήφθη ποτέ.
- Ο θάνατος του David "Tweener" Apolskis' ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας του ηθοποιού Lane Garrison που τον ερμήνευε, να απομακρυνθεί από τη σειρά για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας Shooter (2007), όπου και πρωταγωνιστεί.


Διαγωνισμός Prison Break…

Αν θέλετε να είστε κι εσείς στη Διαδραστική Παράσταση Μυστηρίου «Prison Break» στις 3/05 ή να κερδίσετε αυθεντικά αναμνηστικά δώρα της σειράς, μπείτε εδώ και λάβετε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό “Prison Break”.