• Σύνδεση

HARRY POTTER

Ένα κανάλι σκέτη μαγεία αποκλειστικά στη Nova!
O μαγευτικός κόσμος της J.K. Rowling έρχεται τον Οκτώβριο σε ένα κανάλι! Για πρώτη φορά και οι 8 ταινίες Harry Potter μαζί με τη πρεμιέρα “Fantastic Beasts and where to find Them” της JK. Rowling, στο Nova Harry Potter HD, ένα κανάλι σκέτη μαγεία!

Ο κόσμος των μάγων συνυπάρχει κρυφά με τον κόσμο των Muggle. Η μαγική ικανότητα του Harry Potter είναι έμφυτη, και τα παιδιά με τέτοιες ικανότητες καλούνται να παραστούν στη Σχολή Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια, το σχολείο των μάγων στη Σκωτία, όπου διδάσκονται τις απαραίτητες δεξιότητες για την επιτυχία στον κόσμο των μάγων. Ο Harry Potter γίνεται μαθητής στη Σχολή Hogwarts και εκεί είναι το μέρος όπου λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα από τα γεγονότα της ιστορίας του. Όπως ο Harry αναπτύσσεται μέσα από την εφηβεία του, μαθαίνει να ξεπερνάει τα προβλήματα που βρίσκει μπροστά του: μαγικά, κοινωνικά και συναισθηματικά, όπως τη φιλία, τις ρομαντικές σχέσεις, τις σχολικές εξετάσεις, το άγχος, τη μοναξιά και την πικρία. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κόσμο που βρίσκεται έξω από το Hogwarts, καθώς θα πάρει μέρος στον δεύτερο και πιο βίαιο πόλεμο των μάγων της Βρετανίας, μετά την επιστροφή του σκοτεινού άρχοντα Voldemort.

Τον Harry Potter τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από το 1ο βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (Harry Potter and the Sorcerer's Stone)” της σειράς το 1997, ενώ τον απολαύσαμε στη μεγάλη οθόνη του σινεμά το 2001 με την ομώνυμη ταινία. Από τότε ακολούθησαν άλλες 7 ταινίες με την τελευταία να κάνει πρεμιέρα το 2011.

Οι πρώτες τρεις ταινίες έφτασαν στην 1η, 2η, και 2η θέση αντίστοιχα στις παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων ("box office") για τις χρονιές που προβλήθηκαν. Την μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε η τελευταία ταινία, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2, αφού απέφερε κέρδος $1.341.511.219 παγκοσμίως, ενώ ολόκληρη η σειρά ταινιών απέφερε $7.727.156.777 παγκοσμίως.

Μετά την επιτυχία των ταινιών και βιβλίων της σειράς Harry Potter, η Universal και η Warner Bros. δημιούργησαν ένα θεματικό πάρκο «Ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ (The Wizarding World of Harry Potter)» στο πάρκο περιπέτειας του Universal Orlando Resort στη Φλόριντα. Το πάρκο άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στο κοινό το καλοκαίρι του 2010. Ενώ το Μάρτιο του 2011, η Warner Bros. ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός τουριστικού αξιοθέατου στο Ηνωμένο Βασίλειο για την προβολή της σειράς ταινιών Harry Potter. Το Warner Bros. Studio Tour London είναι μια περιήγηση με τα πόδια πίσω από τις σκηνές στα αυθεντικά σκηνικά και τα κοστούμια των ταινιών Harry Potter. Το αξιοθέατο βρίσκεται στα Warner Bros. Studios Leavesden, όπου γυρίστηκαν και οι οκτώ ταινίες Harry Potter.

Απολαύστε όλη τη σειρά ταινιών Harry Potter στο «μαγικό» κανάλι Nova Harry Potter HD, από το Σάββατο 14/10 μέχρι και την Κυριακή 29/10, καθημερινά με δύο ταινίες, ενώ το Σαββατοκύριακο 28 & 29/10 θα υπάρχει μαραθώνιος με όλες τις ταινίες Harry Potter από τις 14:00 το μεσημέρι! Δες όλες τις ταινίες Harry Potter όποτε και όπου θέλεις με Nova On Demand και Nova GO!


Απόλαυσε τον Harry Potter με τα προγράμματα Nova3play.