• Σύνδεση

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ NOVA

H Nova στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο!Η Nova εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στηρίζει συστηματικά τις προσπάθειες των ελλήνων δημιουργών, συμβάλλοντας με τη σειρά της στην εξέλιξη του νέου ελληνικού κινηματογράφου. Στέκεται περήφανος συμπαραγωγός στο πλευρό τόσο των ανερχόμενων όσο και των καταξιωμένων σκηνοθετών και παραγωγών, προβάλλοντας και επενδύοντας σε περισσότερες από 135 ταινίες από ολόκληρο το φάσμα της κινηματογραφικής δημιουργίας.

Eμπορικές, καλλιτεχνικές, οσκαρικές (10 συμπαραγωγές υποβλήθηκαν για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, από τις οποίες ο Κυνόδοντας κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα).

Για τη Nova, αυτή η δημιουργική καταξίωση έχει διπλή αξία, αφού πέρα από την αναγνώριση των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό, αντανακλά και ένα κοινό αίσθημα: τη συνεισφορά στο «καλό» θέαμα.

Η Nova τολμά με νέους/ανερχόμενους σκηνοθέτες/δημιουργούς (Αλέξης Αλεξίου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Πάνος Κούτρας, Γιώργος Ζώης, ΔημήτρηΤσιλιφώνης και άλλοι πολλοί) αλλά στέκεται και δίπλα σε καταξιωμένους δημιουργούς που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον Ελληνικό κινηματογράφο (Νίκος Περάκης, Γιάννης Σμαραγδής, Αθηνά Τσαγκάρη, Γιώργος Πανουσόπουλος Κωνσταντίνος Γιάνναρης και άλλοι πολλοί).

Ανάμεσα στις δεκάδες συμπαραγωγές ξεχωρίζουν Πολίτικη Κουζίνα, Νύφες,
El Greco, Το Ταγκό των Χριστουγέννων, Λούφα και Παραλλαγή, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι, Νήσος, Τετάρτη 4.45 , Chevalier, Suntan και πολλές άλλες.