• Σύνδεση

ChernobylΗ νέα υπερσειρά της ΗΒΟ “Chernobyl” αποκλειστικά στη Nova!

Ολόκληρος ο κύκλος σε ένα απολαυστικό Box Set από την Παρασκευή 28/6/19 στο Nova Οn Demand.


Το "Chernobyl" είναι ιστορικό δράμα και μίνι σειρά 5 επεισοδίων. Η σειρά είναι παραγωγής HBO σε συνεργασία με την Sky UK είναι βασισμένη στο πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ το οποίο έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου 1986 αλλά και στη συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας που αντιμετώπισε το πρόβλημα και θυσιάστηκε για την επίλυσή του.

Η σειρά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αναμνήσεις των κατοίκων του Πρίπιατ. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σειράς έχει αναλάβει ο ηθοποιός Jared Harris, ο οποίος υποδύεται τον πυρηνικό επιστήμονα, που ηγείται της ομάδας διάσωσης μετά την καταστροφή, ο Stellan Skarsgård βρίσκεται στο ρόλο του αντιπροέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου και η Emily Watson υποδύεται την ερευνήτρια που προσπαθεί να ανακαλύψει τι ακριβώς προκάλεσε το μοιραίο ατύχημα.
Η σειρά έχει αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο και έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία των τηλεθεατών στο IMDB -της δημοφιλέστερης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με πληροφορίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, η υψηλότερη βαθμολογία των τηλεθεατών έχει δικαιωθεί και από την ομόφωνη αποδοχή των κριτικών διεθνώς, προκαλώντας ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του Τύπου, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι σήμερα, η σειρά έχει βαθμολογηθεί με 9.7/10.

Tα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2018 στη Λιθουανία, στην Φαμπιονίσκες, μια κατοικημένη περιοχή στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η πόλη χρησιμοποιήθηκε για να απεικονίσει το Πρίπιατ, αφού η περιοχή διατηρεί μια αυθεντική σοβιετική ατμόσφαιρα.

Στα τέλη Μαρτίου, η παραγωγή μεταφέρθηκε στο Βισαγκίνας της Λιθουανίας για να φωτογραφήσει τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του πυρηνικού σταθμού Ιγκναλίνα, έναν παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας. Στις αρχές του Ιουνίου 2018, η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Ουκρανία για να ολοκληρώσει μερικές σκηνές.Τα γυρίσματα της σειράς διήρκεσαν 16 εβδομάδες

Η σειρά «Chernobyl» θα προβληθεί και στο Novacinema4HD, την Τετάρτη 10 Ιουλίου (2019) και κάθε Τετάρτη, στις 22:00.