• Σύνδεση

Νικητές Βραβείων Χρυσής Σφαίρας 2020Η Nova σαρώνει με 9 βραβεία στις σημαντικότερες κινηματογραφικές κατηγορίες!


Η Nova για άλλη μία χρονιά κατακτά την κορυφή στα Βραβεία Χρυσών Σφαιρών 2020 με τις ταινίες που θα προβληθούν από τα κανάλια της να αποσπούν 9 στα 14 βραβεία στις σημαντικότερες κινηματογραφικές κατηγορίες, όπως Καλύτερης Ταινίας Δράμα και Κωμωδία, Σκηνοθεσία, Σενάριο, Α’ Ανδρικό και Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Δράμα. Ταυτόχρονα, οι σειρές που θα προβληθούν από τα κανάλια της Nova απέσπασαν 8 συνολικά βραβεία. 

Αναλυτικότερα, η ταινία «Once Upon a Time... in Hollywood», του Quentin Tarantino, απέσπασε συνολικά 3 βραβεία: Καλύτερης ταινίας Κωμωδία/Μιούζικαλ, Β' Ανδρικού Κωμωδία/Μιούζικαλ για τον Brad Pitt και το βραβείο Σεναρίου.

Η πολεμική ταινία «1917» του Sam Mendes αναδείχθηκε Καλύτερη ταινία/Δράμα και κέρδισε επίσης το βραβείο Σκηνοθεσίας.

Ο Joaquin Phoenix κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου/Δράμα για την συγκλονιστική ερμηνεία του στη ταινία «Joker», ενώ η ταινία απέσπασε επίσης και το βραβείο Μουσικής.

Το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου/Δράμα απέσπασε η Renee Zellweger που υποδύεται την Judy Garland στην ταινία «Judy». Η ταινία «Missing Link» κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ταινίας Κινούμενων Σχεδίων.

Σε ότι αφορά στις σειρές, Καλύτερη Σειρά/Δράμα αναδείχθηκε το «Succession» που κέρδισε και το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου /Δράμα για τον Brian Cox, ενώ το «Chernobyl» απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Μίνι Σειράς και το βραβείο Β' Ανδρικού ρόλου/Μίνι Σειράς για τον Stellan Skarsgård.

O Russell Crowe κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου/Μίνι Σειράς στο «The Loudest Voice» στο οποίο υποδύεται τον πρώην επικεφαλής των Fox News, Roger Ailes. Η σειρά προβάλλεται ήδη από τα κανάλια Novacinema.

Όλες οι παραπάνω ταινίες και σειρές προβάλλονται από τα κανάλια Novacinema στην περίοδο 2019-2020, ενώ είναι διαθέσιμες και στις υπηρεσίες Nova Go και Nova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές να τις απολαμβάνουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.