• Σύνδεση

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε και δύο ελληνικά ονόματα στο πρόγραμμα των φετινών Καννών. Πρώτον, αυτό του Θάνου Αναστόπουλου, καθώς η νέα του ταινία (ντοκιμαντέρ σε συνσκηνοθεσία με τον Νταβίντε Ντελ Ντέγκαν) «L’Ultima Spiaggia» (Η Τελευταία Παραλία) επιλέχθηκε στις Ειδικές Προβολές. Το «L’Ultima Spiaggia» είναι «μια τραγικομωδία για την ανθρώπινη φύση», που διαδραματίζεται σε μια λαϊκή παραλία στην Τεργέστη της Ιταλίας όπου ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει ακόμα και σήμερα τους άντρες από τις γυναίκες. Μια ταινία για τα σύνορα τις ταυτότητες και τις διαφορετικές εποχές.

Τέλος, συνεχίζοντας τη θριαμβευτική της πορεία στα διεθνή Φεστιβάλ, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη («Washingtonia») φτάνει στην Εβδομάδα Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών με τη μικρού μήκους ταινίας της, με τον τίτλο «Limbo». 

Η επίσημη σύνοψη της νέας ταινίας της Κοτζαμάνη λέει τα εξής: «Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή. Περιμένουμε, όμως, μια ταινία εικαστικά γενναία και αιχμηρή.»Πόλυ Λυκούργου