• Σύνδεση

ΑΒΓΑ ΤΟΥΡΣΙ ΣΕ ΣΟΣ ΣΟΓΙΑΣ


 Ίσως να γνωρίζετε αυτά τα αβγά τουρσί από τα ιαπωνικά εστιατόρια. Είναι ένα πολύ απλό ιαπωνικό πιάτο, όπου η σος σόγιας δίνει στα αβγά σκούρο χρώμα.

Για 8 αβγά

Υλικά

8 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας (185 mL) σος σόγιας 

Οδηγίες
Βάλτε τα αβγά σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι και προσθέστε κρύο νερό ώστε να καλυφθούν τα αβγά κατά τουλάχιστον 2,5 εκ. Βράστε το νερό σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει βράση, βράστε τα αβγά 1 λεπτό. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, καπακώστε το και αφήστε το 12 λεπτά. Έχετε έτοιμο ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Μεταφέρετε τα αβγά στο μπολ με το παγωμένο νερό. Όταν κρυώσουν, σπάστε τα τσόφλια κυλώντας τα αβγά σε μια πλάκα κοπής. Βάλτε τα αβγά πίσω στο κρύο νερό λίγα λεπτά ακόμη και μετά καθαρίστε τα. Προσπαθήστε να φτάσετε στην εσωτερική μεμβράνη, περνώντας τον αντίχειρά σας μέσα από τη μεμβράνη ώστε να νιώσετε το γυαλιστερό άσπρο αβγό.
Βάλτε τα καθαρισμένα αβγά σε μια στεγνή πετσέτα. Σκουπίστε τα και βάλτε σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη σακούλα. Ρίξτε τη σος σόγιας, κατανείμετε τα αβγά ομοιόμορφα και βγάλτε τον αέρα. Τυλίξτε τη σακούλα ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος.
Αφήστε τα στο ψυγείο ένα βράδυ, γυρνώντας τη σακούλα στα μισά ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η σος.
Σερβίρετε ως ορεκτικό με ποτά ή ως συνοδευτικό σε μπάρμπεκιου ή πικνίκ. Καλύτερα την πρώτη μέρα.