• Σύνδεση

ΦΑϊΝΑ

Αυτή η πίτα δεν έχει γλουτένη. Το ρεβιθάλευρο του δίνει μοναδική υφή. Παραδόξως, στην Αργεντινή σερβίρεται συνήθως με πίτσα. Δηλαδή, φαϊνά μαζί με κομμάτια πίτσας. Όχι φαϊνά ως βάση πίτσας. Και οι Αργεντινοί είναι γενικώς όμορφοι και αδύνατοι, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται! Μπορείτε να δοκιμάσετε το φαϊνά χωρίς πίτσα και να το βουτήξετε σε σάλτσα τσιμιτσούρι.

Για 2 άτομα (6 με 8 κομμάτια)

Υλικά
2 κούπες (500 mL) ρεβιθάλευρο (πωλείται επίσης ως μπεσάν)
1/4 της κούπας (60 mL) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν παραπάνω για το τηγάνι
1 1/2 κούπα (375 mL) νερό

Οδηγίες
Σε ένα μπολ αναμείξτε το ρεβιθάλευρο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το νερό. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί 2 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι (20 εκ.) από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λάδι και αφήστε το να κάψει 1 λεπτό. Προσθέστε γρήγορα το μείγμα. Θα φουσκώσει αμέσως. Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο.
Ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Για να ελέγξετε αν έχει γίνει, τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Το φαϊνά είναι έτοιμο όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.
Βγάλτε το τηγάνι και αφήστε το φαϊνά να ξεκουραστεί πριν το κόψετε σε 6-8 κομμάτια.