• Σύνδεση

ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ

Ένα πάρτι μέσα σε ένα μπολ,  υπέροχο στην όψη. Σερβίρετε με τσιπς τορτίγιας ως ορεκτικό ή μαζί με ψητά κρέατα. Δοκιμάστε διάφορα μυρωδικά, ό,τι έχετε στον κήπο σας.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
1 ρόδι, με τους σπόρους χώρια και χωρίς τη φλούδα και την ανοιχτόχρωμη μεμβράνη (δείτε παρακάτω)
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 μικρή ντομάτα, χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε κυβάκια 
1 φρέσκια πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη
1 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 1/2 κλαράκι φρέσκια μέντα, χοντροροκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) ξύσμα λάιμ
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) χυμός λάιμ
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σε ένα μέτριο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά. Ρίξτε αλάτι και άσπρο (ή μαύρο) πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας. Καλύψτε και αφήστε τη σάλτσα στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε.

Πώς να αφαιρέσετε τους σπόρους ροδιού
Έχετε έτοιμο ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Κόψτε το ρόδι στη μέση και βάλτε το στο νερό. Με τα χέρια σας χωρίστε τους σπόρους από την ψίχα και τη μεμβράνη. Οι σπόροι θα βουλιάξουν και όλα τα υπόλοιπα θα ανέβουν στην επιφάνεια. Μετά μπορεί να αφαιρέσετε ό,τι επιπλέει και να κοσκινίσετε τους σπόρους.