• Σύνδεση

ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ


 Τα σπρινγκ ρολ στον ατμό είναι εξίσου δημοφιλή όσο τα τηγανητά. Αυτή η συνταγή είναι χορτοφαγική και περιέχει νουντλ βερμιτσέλι, καρότα, φύτρες φασολιών και κόλιανδρο. Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικά θέλετε, αλλά φροντίστε να είναι όλα κομμένα στο ίδιο μέγεθος, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Για 10 σπρινγκ ρολ

Υλικά

140 γρ. ξηρό βερμιτσέλι ρυζιού
1 κούπα (250 mL) τριμμένο καρότο
1/2 κούπα (125 mL) φρέσκιες φύτρες φασολιών
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) χοντροκομμένο φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σος σόγιας 
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) φρέσκος χυμός λάιμ
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) μαρμελάδα τσίλι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) τηγανητό σκόρδο 
10 αποξηραμένα φύλλα ριζόχαρτου (25 εκ.)
Γλυκόξινη σάλτσα τσίλι, για το σερβίρισμα
Καλάθι μπαμπού για μαγείρεμα στον ατμό (με καπάκι)

Οδηγίες

Μουλιάστε τα βερμιτσέλι σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα καρότα, τις φύτρες φασολιών και το κόλιανδρο. Στραγγίξτε τα βερμιτσέλι και προσθέστε τα στο μπολ. Προσθέστε τη σος σόγιας, το χυμό λάιμ, τη μαρμελάδα τσίλι, τη ζάχαρη και το τηγανητό σκόρδο και αναμείξτε με τα χέρια σας.
Γεμίστε μια ταρτιέρα ή ένα ρηχό μπολ με ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα φύλλο ριζόχαρτου τη φορά στο νερό μέχρι να γίνει εύπλαστο και μετά απλώστε το σε μια μεγάλη πλάκα κοπής.
Βάλτε 1 με 2 κουταλιές της σούπας (15–30 mL) γέμιση στο κέντρο του ριζόχαρτου, προσέχοντας να μην το παραγεμίσετε. Διπλώστε το κάτω μέρος του ριζόχαρτου και καλύψτε τη γέμιση. Μετά διπλώστε τα πλαϊνά. Ρολάρετε το πακέτο. Δε θα πρέπει να ανοίγει. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η γέμιση.
Βάλτε αντικολλητικό χαρτί στο καλάθι μπαμπού. Σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι όπου χωράει το καλάθι βράστε περίπου 5 εκ. νερό και μετά χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
Μεταφέρετε τα σπρινγκ ρολ στο καλάθι, καπακώστε και βάλτε το πάνω στο νερό που σιγοβράζει. Αφήστε τα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.