• Σύνδεση

ΤΑϊΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΜΟΧΙΤΟ

Το κοκτέιλ που ξέρετε και αγαπάτε, αλλά με γλυκά λίτσι και τζίντζερ.

Υλικά
Για 2 ποτά

1/2 κούπα (125 mL) φύλλα φρέσκιας μέντας
1 κομμάτι (2,5 εκ.) φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο
Χυμός 1 λεμονιού
1/4 της κούπας (60 mL) λίτσι σε σιρόπι από κονσέρβα
1/4 της κούπας (60 mL) λευκό ρούμι
1/2 κούπα (125 mL) σόδα
Φρέσκα κλαράκια μέντας, για γαρνίρισμα

Οδηγίες
Χτυπήστε τη φρέσκια μέντα στον πάτο 2 ποτηριών με ένα γουδοχέρι ή τη λαβή μια ξύλινης κουτάλας.
Τρίξτε καλά το τζίντζερ. Σε ένα σέικερ για μαρτίνι προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) τζίντζερ, το χυμό λεμονιού και λίγο από το σιρόπι των λίτσι. Προσθέστε το ρούμι και τη σόδα. Ρίξτε λίγο πάγο και χτυπήστε καλά.
Ρίξτε πάγο στα ποτήρια και αδειάστε το περιεχόμενο του σέικερ. Γαρνίρετε με λίτσι και κλαράκια μέντας.