• Σύνδεση

ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ (ΣΟΥΝΟΜΟΝΟ)

Γλυκιά, ξινή και τραγανή, αυτή η αγγουροσαλάτα αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό πιάτο, ακόμη κι αν το υπόλοιπο γεύμα σας δεν είναι ιαπωνικό. Τα γουακάμε είναι φύκια που χρησιμοποιούνται συχνά σε ιαπωνικές σαλάτες και στη σούπα μίσο. Πωλούνται αποξηραμένα στις περισσότερες ασιατικές αγορές.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
3 ιαπωνικά ή 4 περσικά αγγούρια
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) αλάτι κοσέρ 
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) ρυζόξιδο
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σος σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σπόροι σουσαμιού
1/4 της κούπας (60 mL) γουακάμε, μουλιασμένο σε ζεστό νερό για 10 λεπτά, στραγγισμένο

Οδηγίες  

Κόψτε τα αγγούρια όσο πιο λεπτά γίνεται, σε πάχος περίπου 3 χιλ., χρησιμοποιώντας έναν κόφτη λαχανικών ή ένα κοφτερό κουζινομάχαιρο. Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι ή ένα μεγάλο κόσκινο πάνω από ένα μπολ και ανακατέψτε τα αγγούρια με το αλάτι. Αφήστε τα να ξεκουραστούν 5 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ρυζόξιδο, τη ζάχαρη και τη σος σόγιας και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Στραγγίξτε τα αγγούρια από το περίσσιο υγρό και μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ. Στραγγίξτε επίσης τα γουακάμε και προσθέστε τα αγγούρια. Ρίξτε το ντρέσινγκ και τους σπόρους σουσαμιού και ανακατέψτε καλά.