• Σύνδεση

ΑΝΑΝΑΣ ΚΕΣΑΡΙ

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για επιδόρπιο; Δείτε το ως μια ινδική πουτίγκα ανανά. Η συνταγή είναι πανεύκολη σε σύγκριση με ένα τσίζκεϊκ, για παράδειγμα. Ο συνδυασμός σταφίδων, ανανά, κάσιους, γκι και κάρδαμου θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας.

Για 6 με 8 άτομα

Υλικά
1 1/2 κούπες (375 mL) γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σαφράν, περίπου 6 με 8 ίνες
4 κουταλιές της σούπας  (60 mL) γκι ή φυτικό λάδι, χωρισμένο
12 κάσιους
12 ανοιχτόχρωμες σταφίδες
1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 mL) αλεσμένο κάρδαμο
1 κούπα (250 mL) σιμιγδάλι
1 κούπα (250 mL) τεμαχισμένος ανανάς σε κονσέρβα, στραγγιγμένος, συν 3/4 της κούπας (185 mL) από το ζουμί
1 κούπα (250 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 

Οδηγίες
Ζεστάνετε το γάλα σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέστε τις ίνες σαφράν και αφήστε τες να μουλιάσουν 10 λεπτά.

Στραγγίξτε το γάλα σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

 Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά 2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) γκι (ή φυτικό λάδι). Προσθέστε τα κάσιους, τις σταφίδες και το κάρδαμο και καβουρντίστε 2 με 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα κάσιους και τις σταφίδες και αφήστε το τηγάνι στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε άλλες 2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) γκι (ή φυτικό λάδι) και ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σιμιγδάλι και τσιγαρίστε, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην καεί, για περίπου 2 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε τον ανανά και το ζουμί του στο γάλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά. Προσθέστε το σιμιγδάλι στο γάλα και ανακατέψτε. Σιγοβράστε για 6 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το βράσιμο ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε μέσα τα κάσιους και τις σταφίδες. (Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε το κεσάρι με τα κάσιους και τις σταφίδες από πάνω.)

Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Σερβίρετε το κεσάρι αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο για να το απολαύσετε κρύο.