• Σύνδεση

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑϊΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


 Η ξινή γεύση του γιαουρτιού και του χυμού λεμονιού, σε συνδυασμό με τα μυρωδικά, κάνει αυτά τα παϊδάκια υπέροχα. Το πικάντικο γκαράμ μασάλα, το γήινο κύμινο και το γλυκό μοσχοκάρυδο συνδυάζονται τέλεια με τη φυσική γεύση του αρνιού.

Για 2 άτομα (4 παϊδάκια ανά άτομο)

Υλικά

Μαρινάδα 

2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) χοντροκομμένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) χοντροκομμένο φρέσκο τζίντζερ 
3/4 της κούπας (185 mL) απλό γιαούρτι (όχι με χαμηλά λιπαρά)
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) χυμός φρέσκου λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) γκαράμ μασάλα 
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) αλεσμένο κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 mL) φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Για το αρνί

8 αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής ή 8 αρνίσια καρέ, πάχους 2,5 εκ., χωρίς περίσσιο λίπος
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) φυτικό λάδι 
Σφήνες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Χτυπήστε το σκόρδο και το τζίντζερ σε γουδί μέχρι να γίνουν πάστα. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
Βάλτε τα παϊδάκι σε μια ρηχή πιατέλα και αλείψτε το ανρί με τη μαρινάδα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί ένα βράδυ.
Αφήστε το αρνί να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε. Σκουπίστε την περίσσια μαρινάδα, ραντίστε με λάδι από όλες τις πλευρές για να μην κολλήσει και καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μετά καθαρίστε και λαδώστε τη σχάρα για να μην κολλάει.
Ψήστε τα παϊδάκια 3 με 4 λεπτά από κάθε λεπτά για να μισοψηθούν. Βάλτε τα μια πιατέλα και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο 3 με 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρετε με σφήνες λεμονιού.