• Σύνδεση

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ

Μόλις φτιάξετε τη δική σας σάλτσα τεριγιάκι, δε θα αγοράσετε ποτέ ξανά έτοιμη. Βάλτε την σε μπριζόλες, κοτόπουλο, λαχανικά, οπουδήποτε. Το μυστικό για μια τέλεια μπριζόλα στην εστία είναι να αφήσετε το τηγάνι να κάψει καλά. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε τηγάνι από χυτοσίδηρο.

Για 1 με 2 άτομα

Υλικά

220 γρ. μπριζόλα κόντρα φιλέτο, πάχους 2,5 εκ.
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για ράντισμα
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για τσιγάρισμα

Οδηγίες  

Καρυκεύστε την μπριζόλα με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και ραντίστε την με ελαιόλαδο.
Προθερμάνετε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) ελαιόλαδο στο τηγάνι και μετά την μπριζόλα. Ψήστε χωρίς να κουνάτε το τηγάνι μέχρι σχηματιστεί μια σκούρα κρούστα. Γυρίστε την μπριζόλα και ψήστε την όσο θέλετε, άλλα 4 με 5 λεπτά για να γίνει μισοψημένη. 
Αφήστε την να ξεκουραστεί σε ένα πιάτο και σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο. Ρίξτε λίγη σάλτσα τεριγιάκι πάνω στην μπριζόλα και απολαύστε.

Σάλτσα τεριγιάκι

Μόλις φτιάξετε τη δική σας σάλτσα τεριγιάκι, δε θα αγοράσετε ποτέ ξανά έτοιμη. Βάλτε την σε μπριζόλες, κοτόπουλο, λαχανικά, οπουδήποτε.

Υλικά
1/2 κούπα (125 mL) σος σόγιας 
1/2 κούπα (125 mL) μίριν (ιαπωνικό κρασί για μαγείρεμα)
1/4 της κούπας (60 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) κορν φλάουρ
1/2 κούπα (125 mL) νερό

Οδηγίες  
Ρίξτε τη σος σόγιας, το μίριν και τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Σε ένα μικρό μπολ διαλύστε το κορν φλάουρ στο νερό και μετά προσθέστε τον πολτό στο κατσαρολάκι. Βράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας διαρκώς, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.