• Σύνδεση

ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ

Η αναλογία των μπαχαρικών και τα ίδια τα μπαχαρικά ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή και από σπίτι σε σπίτι! Όπως οι μυστικές οικογενειακές συνταγές για σάλτσες ζυμαρικών. Αρχίστε από εδώ και μετά αλλάξτε τη συνταγή ανάλογα με το γούστο σας. Εγώ μερικές προσθέτω τέσσερις γλυκάνισους στη συνταγή. Φτιάξτε μικρές μερίδες τη φορά. Τα μπαχαρικά είναι καλύτερα όταν αλέθονται την τελευταία στιγμή και πιθανότατα θα έχετε κάπου ένα μύλο καφέ στο σπίτι.

Για ¾ της κούπας (185 mL)

Υλικά 

3 κουταλιές της σούπας (45 mL) σπόροι κόλιανδρου
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) σπόροι κύμινου
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) λοβοί πράσινου κάρδαμου
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) κόκκοι μαύροι πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) γαρίφαλα
2 ξυλάκια (5 εκ.) κανέλας
4 φύλλα δάφνης

Οδηγίες

Βάλτε ένα μέτριο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε όλα τα υλικά και καβουρντίστε, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βγάλουν οι σπόροι το άρωμά τους, περίπου 4 με 5 λεπτά. Προσέχετε να μην καούν τα μπαχαρικά, αλλιώς το γκαράμ μασάλα θα γίνει πικρό.

Μεταφέρετε αμέσως τα μπαχαρικά από το τηγάνι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε τα μπαχαρικά σε ένα μύλο μπαχαρικών (ή μύλο καφέ) και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.