• Σύνδεση

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΕΤΣΛΕ

Η Αργεντινή είχε πολλά διαδοχικά κύματα μεταναστών από όλο τον κόσμο. Το σπέτσλε είναι ένα είδος γερμανικών ζυμαρικών που χρησιμοποιείται συχνά στην Αργεντινή. Ταιριάζει τέλεια με γαρίδες.

Για 6 άτομα

Υλικά 
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) αλάτι κοσέρ, χωρισμένο
4 κούπες (1 λίτρο) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι 
4 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα 
1 κούπα (250 mL) νερό, συν περισσότερο, αν χρειαστεί
900 γρ. μεγάλες γαρίδες (10/12), αποφλοιωμένες, χωρίς τη φλέβα
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , χωρισμένο, συν περισσότερο για τα σπέτσλε
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα λευκά και τα πράσινα μέρη χωρισμένα, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) ξύσμα λεμονιού
1/4 της κούπας (60 mL) ανάλατο βούτυρο (1/2 μπάρα)
2 κούπες (500 mL) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 
1/2 κούπα (125 mL) φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
Σφήνες λεμονιού, για το σερβίρισμα
1/2 κούπα (125 mL) φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα, ή περισσότερες αν θέλετε

Οδηγίες
Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας  (15 mL) αλάτι. Έχετε έτοιμο ένα μεταλλικό σουρωτήρι και ένα μεγάλο μπολ για τα βρασμένα σπέτσλε.
Αναμείξτε το αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας  (15 mL) αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκουβίτσα στο αλεύρι και προσθέστε τα αβγά και 1 κούπα (250 mL) νερό. Χρησιμοποιώντας αρχικά τα ακροδάχτυλά σας και μετά ανοίγοντας σταδιακά τα δάχτυλά σας, ζυμώστε γρήγορα το αλεύρι με τα αβγά και το νερό για να σχηματιστεί ένα πηχτό κουρκούτι χωρίς σβόλους. Προσθέστε περισσότερο νερό, αν χρειαστεί.
Καρυκεύστε τις γαρίδες με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και ανακατέψτε τες σε ένα μπολ με την πάπρικα και περίπου 1 κουταλιά της σούπας  (15 mL) ελαιόλαδο. Αφήστε τις γαρίδες στην άκρη.
Όταν βράσει το νερό, περάστε περίπου το ένα τέταρτο του κουρκουτιού από το μεταλλικό σουρωτήρι και ρίξτε το στο νερό, χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα για να το σπρώξετε μέσα από τις τρύπες. Τα σπέτσλε είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια. Βγάλτε τα με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα και μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίστε τα σπέτσλε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι.
Θερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) ελαιόλαδο και τα σπέτσλε. Προσθέστε τα λευκά μέρη από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα σπέτσλε από κάτω. Γυρίστε τα με μια σπάτουλα για να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά. 
Στο μεταξύ, θερμάνετε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ανοιχτό ροζ χρώμα.
Βάλτε τα σπέτσλε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες. Πασπαλίστε με μαϊντανό, τα πράσινα μέρη από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε με σφήνες λεμονιού.