• Σύνδεση

ΓΚΙ


 Ή, όπως το αποκαλούμε, το «βούτυρο των θεών». Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα και αλείψτε το σε χωριάτικο ψωμί για μια αληθινή γευστική εμπειρία.

Για 1 1/4 κούπες (310 mL)

Υλικά 
450 γρ. Βούτυρο (2 μπάρες)

Οδηγίες

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σιγοβράστε, περίπου 2 με 3 λεπτά, και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Ξαφρίστε τον αφρό από την επιφάνεια. Καθώς βράζει το βούτυρο, ο αφρός θα ελαττώνεται και καραμελωμένο καφέ υπολείμματα θα αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο.

Το γκι είναι έτοιμο όταν αρχίσει να σχηματίζεται ένας άλλος ανοιχτόχρωμος αφρός στην επιφάνεια και το βούτυρο πάρει χρώμα, 7 με 8 λεπτά από τη στιγμή που άρχισε να σιγοβράζει. Ρίξτε σιγά σιγά το γκι σε ένα πυρίμαχο δοχείο (με αεροστεγές καπάκι) μέσω ενός κόσκινου ή ενός τουλπανιού. 

Φυλάξτε το γκι στο ψυγείο. Διατηρείται για καιρό.