• Σύνδεση

ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΙΛΙ


 Ξεχάστε την κέτσαπ. Αυτή η σάλτσα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Για 2 κούπες (500 mL) σάλτσα τσίλι

Υλικά

1 κούπα (250 mL) ρυζόξιδο 
1 κούπα (250 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σος σόγιας 
4 κόκκινες ταϊλανδέζικες πιπεριές τσίλι , χωρίς τους σπόρους, χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) ψιλοκομμένο σκόρδο

Οδηγίες
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιροπιάσει, 4 με 5 λεπτά.
Διατηρείται στο ψυγείο 10 μέρες.