• Σύνδεση

ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οι παμπ ή «ιζακάγια» έχουν μεγάλη πέραση στην Ιαπωνία. Όταν στριμώχνεις 127 εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα τόσο μικρό χώρο, όλοι χρειάζονται ένα μέρος να πιουν ένα ποτό και να χαλαρώσουν. Το καλό φαγητό σε μια παμπ είναι ο ιδανικός επίλογος μιας δύσκολης μέρας. Αυτή είναι η εκδοχή των ιζακάγια για φτερούγες κοτόπουλου. Το πατατάλευρο τις κάνει ελαφριές και τραγανές.

Για 4 άτομα (5 φτερούγες ανά άτομο)

Υλικά
10 φτερούγες κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σος σόγιας
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σάκε
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) μίριν (ιαπωνικό κρασί για μαγείρεμα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) αλάτι κοσέρ
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) τριμμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 κούπα (125 mL) πατατάλευρο
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, περίπου 4 κούπες (1 λίτρο)

Οδηγίες
Μπορείτε να κρατήσετε τις φτερούγες ολόκληρες ή να τις χωρίσετε στα δύο, κόβοντας στην άρθρωση με βαρύ μαχαίρι. Αφαιρέστε τις άκρες (πετάξτε ή κρατήστε τες για να φτιάξετε ζωμό).
Αναμείξτε τη σος σόγιας, το σάκε, το μίριν, το αλάτι, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο μπολ ή μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Προσθέστε το κοτόπουλο, καλύψτε ή σφραγίστε το και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο 1 ώρα.
Σε ένα μπολ αναμείξτε το πατατάλευρο με λίγο αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Όταν έρθει η ώρα για το τηγάνισμα, βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αλευρώστε το. Σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς. Βάλτε χαρτοπετσέτες σε ένα ταψί.
Τηγανίστε 7-8 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των φτερούγων, γυρνώντας τες κατά διαστήματα με ξυλάκια. Βγάλτε τις φτερούγες με ξυλάκια ή τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε τες στις χαρτοπετσέτες.