• Σύνδεση

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΔΙΑ ΜΕ ΞΥΔΙ


 Ένα πολύ απλό και μοναδικό συνοδευτικό πιάτο. Σερβίρετέ το με ένα καλό ψάρι ή μια ζουμερή μπριζόλα.

Για 4 άτομα, ως συνοδευτικό

Υλικά

1/2 κούπα (125 mL) ξύδι από κόκκινο κρασί (ή 1/4 της κούπας/60 mL, αν προτιμάτε το πιάτο πιο γλυκό)
4 μέτρια αντίδια, κομμένα
1/3 της κούπας (80 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 

Οδηγίες

Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κόψτε τα αντίδια στη μέση κατά μήκος. Ρίξτε το ξύδι σε ένα ρηχό μπολ και βουτήξτε τα αντίδια στο ξύδι. Κρατήστε το ξύδι.
Πασπαλίστε τη ζάχαρη ομοιόμορφα στο καυτό τηγάνι. Όταν αρχίσει να λιώνει, βάλτε τα αντίδια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο τηγάνι, χωρίς να τα κουνάτε, για 3 λεπτά. Αν αρχίσει να καίγεται η ζάχαρη χαμηλώστε τη φωτιά. (Να προσέχετε πάντα όταν δουλεύετε με λιωμένη ζάχαρη.)
Μόλις καραμελώσουν τα αντίδια από τη μια πλευρά, γυρίστε τα και ρίξτε το ξύδι γύρω από τα αντίδια – όχι από πάνω, γιατί θα διαλυθεί η καραμελώμενη ζάχαρη. Τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν και να γκλασαριστούν, περίπου άλλα 3 λεπτά.
Βγάλτε τα από το τηγάνι και σερβίρετε.