• Σύνδεση

ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΠΑΠΙΑΣ

Για 6-9 άτομα ως ορεκτικό.

Υλικά 
3 στήθη πάπιας, με την πέτσα, χωρίς πούπουλα
3 γλυκάνισοι
Δύο κλαράκια κανέλας 2,5 εκ.
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σπόροι κόλιανδρου
4 γαρίφαλα
900 γρ. χοντρό αλάτι (περίπου 3 κούπες/750 mL)
900 γρ. καστανή ζάχαρη (περίπου 2 κούπες/500 mL)
3 αχλάδια, κομμένα με τη φλούδα τους
Συνταγή Ζαχαρωμένα κρεμμύδια
Συνταγή Κρέμα λεμονιού

Οδηγίες
Αφαιρέστε όσα πούπουλα έχουν μείνει από τα στήθη, καθώς και το λίπος και τους τένοντες. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μύλο μπαχαρικών (ή μύλο καφέ) αλέστε όλα τα μπαχαρικά – το γλυκάνισο, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, το κόλιανδρο και το γαρίφαλο – μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Απλώστε το ένα τρίτο του μείγματος σε ένα ρηχό πιάτο ή ταψί λίγο μεγαλύτερο από τα τρία στήθη πάπιας. Βάλτε από πάνω την πάπια. Καλύψτε την πάπια με το υπόλοιπο μείγμα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο  24 ώρες.
Για το σερβίρισμα: Ξεπλύνετε το μείγμα αλατιού και ζάχαρης από την πάπια με κρύο νερό και στεγνώστε την με χαρτοπετσέτες. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε την πάπια σε λεπτές φέτες. Σερβίρετε με τα ζαχαρωμένα κρεμμύδια,  την κρέμα λεμονιού και τα αχλάδια. (Αν μείνουν μερίδες στήθους μπορείτε να τις καταψύξετε. Τυλίξτε τες σφιχτά με πολλές στρώσεις πλαστικής μεμβράνης και βάλτε τες στην κατάψυξη σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.)

Κρέμα λεμονιού

Η κρέμα λεμονιού είναι φυσικά ξινή, αλλά η ξινίλα αντισταθμίζεται από τη ζάχαρη και είναι πλούσια και πηχτή. Ταιριάζει τέλεια με την πάπια.

Υλικά
6 μεγάλοι κρόκοι
1/2 κούπα (125 mL) χυμός φρέσκου λεμονιού ή παραπάνω, ανάλογα με το γούστο σας
1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) βούτυρο
Ξύσμα 2 λεμονιών

Οδηγίες
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν τα υλικά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η ζάχαρη, χρησιμοποιήστε μια πυρίμαχη πλαστική σπάτουλα. Αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να κολλάει στο πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου πέντε λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ ή δοχείο και βάλτε πλαστική μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί πέτσα. Αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 15 λεπτά.
Το μείγμα θα έχει δέσει λίγο. Ανακατέψτε την κρέμα και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού αν χρειάζεται περισσότερη οξύτητα ή αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο πέντε μέρες.

Ζαχαρωμένα κρεμμύδια

Βλέπετε πόσο εύκολη είναι αυτή η συνταγή; Δοκιμάστε τα στο επόμενο χάμπουργκέρ σας για μια εντελώς νέα γεύση.
Για 1 κούπα ζαχαρωμένα κρεμμύδια:

Υλικά
1 κούπα (250 mL) ξύδι από λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας(45 mL) καστανή ζάχαρη
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Οδηγίες 
Ετοιμάστε τα κρεμμύδια την ίδια μέρα θα ετοιμάσετε την πάπια. Ρίξτε το ξύδι και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ ή καλυμμένο δοχείο, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν και αφήστε τα στο ψυγείο καλυμμένα 24 ώρες.