• Σύνδεση

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ

Δεν είναι μόνο οι εμπανάδα δημοφιλείς στην Αργεντινή! Χρησιμοποιούμε σέσκουλα για τους δικούς μας κεφτέδες και φτιάχνουμε σπιτική μουστάρδα με μέλι για ντιπ.

Για 4 άτομα, ως ορεκτικό

Υλικά

1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα
4 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/3 της κούπας (80 mL) γάλα
1 1/2 κούπα (375 mL) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα (125 mL) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 mL) φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, περίπου 4 κούπες (1 λίτρο)
Περίπου 1/2 κούπα (125 mL) σπιτική μουστάρδα με μέλι

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα σέσκουλα, αφαιρώντας τα αποχρωματισμένα φύλλα και χωρίζοντας τα κοτσάνια από τα φύλλα (ως τη μέση των φύλλων). Κρατήστε τα κοτσάνια για άλλη χρήση. Βάλτε νερό και ένα καλάθι για μαγείρεμα στον ατμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά. Βάλτε τα φύλλα στο καλάθι, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε τα 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Βγάλτε τα από το σκεύος, στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Χοντροκόψτε τα. Θα πρέπει να έχετε περίπου 1 κούπα (250 mL).
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε αργά το γάλα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε. Προσθέστε το μείγμα με τα αβγά και αναμείξτε.
Προσθέστε τα σέσκουλα και μετά την παρμεζάνα, τα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη και καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να σχηματιστεί ένα πηχτό, αλλά ρευστό κουρκούτι, προσθαφαιρώντας αλεύρι ή γάλα αναλόγως. 
Βάλτε χαρτοπετσέτες σε ένα ταψί. Σε ένα μέτριο τηγάνι με βαρύ πάτο ή ένα γουόκ ζεστάνετε το φυτικό λάδι στους 180 βαθμούς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 190 βαθμούς. Δε θέλετε να τηγανίσετε τους κεφτέδες σε πολύ ψηλή θερμοκρασία, γιατί θα μαυρίσουν πριν γίνουν από μέσα.
Με μια κουτάλα παγωτού (15 mL) ή 2 μεγάλα κουτάλια σούπας ρίξτε κουταλιές κουρκούτι στο καυτό λάδι. Τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρνώντας τους για να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Βγάλτε τους με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τους στο ταψί με τις χαρτοπετσέτες.
Σερβίρετε με τη μουστάρδα με μέλι αμέσως, ενώ είναι ακόμη ζεστοί και τραγανοί.