• Σύνδεση

ΚΙΜΤΣΙ ΧΟΤ ΠΟΤ (ΚΙΜΤΣΙ ΝΑΜΠΕ)

Το κίμτσι, το υπέροχα πικάντικο λάχανο τουρσί από την Κορέα, χρησιμοποιείται και στην ιαπωνική κουζίνα και πωλείται ευρέως σε ασιατικές αγορές. Είναι πικάντικο, γλυκό, τραγανό και ξινό ταυτόχρονα και δίνει υπέροχο άρωμα σε αυτό το χοτ ποτ. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένωνς, το νέγκι μοιάζει σαν μακρύτερο και παχύτερο φρέσκο κρεμμυδάκι και έχει υπέροχη γλυκιά γεύση. Μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκα κρεμμυδάκια ή μικρά πράσα. Χρησιμοποιήστε όποιο συνδυασμό λαχανικών θέλετε. Ιδανικά για αυτό το πιάτο είναι επίσης το μποκ τσόι και τα μανιτάρια ενόκι. Αν έχετε φορητή εστία ή γκαζάκι, φέρτε το σκεύος στο τραπέζι ώστε να σερβιριστούν όλοι αλά χοτ ποτ. 

Για 6 άτομα

Υλικά
220 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα και τα οστά,  ή κιμάς κοτόπουλου
1 μικρή χοιρινή πανσέτα, περίπου 300 γρ., χωρίς την πέτσα, ή χοιρινός κιμάς
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) τριμμένος ή ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 μεγάλο αβγό
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σάκε
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σος σόγιας 
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) πατατάλευρο 
3 κούπες (750 mL) ζωμός κότας
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) πάστα λευκού μίσο
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σος σόγιας 
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
1 κούπα (250 mL) αγορασμένο κίμτσι
2 μέτρια καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 6 χιλ. ή σε κυβάκια
1 νέγκι ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή μισό πράσο, κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.
15 πατάτες μπέιμπι με τη φλούδα τους 
2 medium carrots, peeled and cut into 1/4-inch (6 mm) slices or finely diced
1 negi, or 2 green onions or half leek, cut into 1 1/2-inch (4 cm) lengths
15 unpeeled baby potatoes, ζεματισμένες και κομμένες στη μέση
10 με 15 φρέσκα μανιτάρια σιτάκε, χωρίς τα κοτσάνια
Φρεσκοτριμμένο νταϊκόν, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες  
Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο και την πανσέτα (αν δε χρησιμοποιείτε κιμά) και βάλτε τα σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε το τζίντζερ, το αβγό, το σάκε, τη σος σόγιας και το πατατάλευρο. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας. Σχηματίστε κεφτεδάκια 4 εκ.
Σε ένα μεγάλο σκεύος (πήλινο, αν έχετε) ρίξτε το ζωμό, το μίσο, τη σος σόγιας και τη ζάχαρη και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και το κίμτσι, καλύψτε το σκεύος και αφήστε τα να βράσουν 10 λεπτά. 
Προσθέστε τα καρότα, το νέγκι (ή κρεμμυδάκια ή πράσο), τις πατάτες και τα σιτάκε και συνεχίστε το βράσιμο άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι στον ατμό και γαρνίρετε με τριμμένο νταϊκόν.