• Σύνδεση

ΚΟΝΦΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Ένας απλός και νόστιμος τρόπος να διατηρήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού, κρατώντας την υπέροχη γεύση και μειώνοντας την αψάδα. Τις χρησιμοποιούμε στο χοιρινό τσάπα, αλλά συναντώνται επίσης σε επιδόρπια και κοκτέιλ. Μπορείτε να τις δοκιμάσετε επίσης σε σαλάτες, κομμένες σε φέτες.
Για ένα λίτρο κονφί

Υλικά 
3 πορτοκάλια, πλυμένα καλά
1 φύλλο δάφνης
1 κούπα (250 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή περισσότερο
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) κόκκοι μαύρου πιπεριού
1/2 κούπα (125 mL) λευκό κρασί, κατά προτίμηση ρίσλινγκ
1/2 κούπα (125 mL) νερό
1 βάζο ενός λίτρου

Οδηγίες 
Κόψτε φλούδες πορτοκαλιού μήκους πέντε εκατοστών από πάνω μέχρι κάτω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε τη λευκή ψίχα από τη φλούδα. Στύψτε τα πορτοκάλια.
Βάλτε τις φλούδες σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και προσθέστε το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού, το λευκό κρασί, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού. Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 25 λεπτά. Αφήστε το καυτό υγρό να κρυώσει.
Φυλάξτε το σε ένα βάζο ενός λίτρου. Διατηρείτε αρκετές βδομάδες στο ψυγείο.