• Σύνδεση

ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ


 «Τατάρι κιούρι» σημαίνει χτυπημένα αγγούρια. Κοπανώντας ελαφρώς τα αγγούρια, τα υλικά περνάνε στη σάρκα. Τα ιαπωνικό αγγούρια είναι λεπτά και δεν έχουν σπόρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λιβανέζικα αγγούρια χωρίς τους σπόρους.

Για 2 με 4 άτομα

Υλικά

800 γρ. ιαπωνικά αγγούρια (5-6 μέτρια)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλιά της σούπας (22,5 mL) ρυζόξιδο 
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) αλάτι κοσέρ 
Σίσο ή σχοινόπρασα για γαρνιτούρα 

Οδηγίες

Βάλτε τα αγγούρια σε μια μεγάλη πλάκα κοπής και κοπανίστε τα ελαφρώς με ένα ιαπωνικό γουδοχέρι ή έναν πλάστη, ώστε να σχηματιστούν ρωγμές στην επιφάνεια. Κομματιάστε τα με τα χέρια σας και βάλτε τα μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη σακούλα.
Πολτοποιήστε το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γουδί ή τη λαβή ενός κουζινομάχαιρου, να πασπαλίσετε με το αλάτι και να το ψιλοκόψετε.
Πασπαλίστε 2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) αλάτι πάνω από τα αγγούρια, προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο μαζί με το ρυζόξιδο και τη ζάχαρη και αναμείξτε. Τυλίξτε τη σακούλα για να βγει ο αέρας και μετά βάλτε την στο ψυγείο 10 λεπτά.
Όταν θελήσετε να τα φάτε, στραγγίξτε τα αγγούρι σε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σερβίρετε με παγωμένη μπίρα.