• Σύνδεση

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΕΜΠΑΠ ΧΑΡΙΓΙΑΛΙ

Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο κοτόπουλο κεμπάπ που έχετε φάει. Το σπανάκι, το κόλιανδρο και η μέντα στη μαρινάδα (μαζί με τα μπαχαρικά, το τζίντζερ και το σκόρδο) δίνουν γεύση στο κοτόπουλο και τα κεμπάπ γίνονται πολύ νόστιμα στη σχάρα. Το κρέας είναι τρυφερό και ζουμερό, αλλά τραγανό απ’ έξω. Μαρινάρετε το κοτόπουλο όσο περισσότερη ώρα μπορείτε – καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
Μαρινάδα
1/2 κούπα (125 mL) κομμένα φύλλα σπανάκι (χωρίς τα κοτσάνια)
1 κούπα (250 mL) φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1 κούπα (250 mL) φύλλα φρέσκιας μέντας
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) φυτικό λάδι
1 κομμάτι (4 εκ.) φρέσκου τζίντζερ
6 με 8 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
3 με 4 πράσινες πιπεριές σεράνο ή κόκκινες ταϊλανδέζικες πιπεριές τσίλι, χωρίς τους σπόρους, χοντροκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) αλεσμένο γαρίφαλο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) γκαράμ μασάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) σκόνη κόκκινου τσίλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 mL) αλεσμένος κουρκουμάς
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) απλό γιαούρτι (όχι με χαμηλά λιπαρά)

Για το κοτόπουλο
400 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα, ξεκοκαλισμένα
2 ισπανικά κρεμμύδια, κομμένα σε σφήνες 2,5 εκ.
3 λεμόνια, κομμένα σε σφήνες για τα κεμπάπ, συν 1 λεμόνι κομμένο στη μέση για το τελείωμα
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) φυτικό λάδι
Καλαμάκια μπαμπού, μουλιασμένα σε κρύο νερό για 15 λεπτά

Οδηγίες

Σε έναν πολυκόφτη βάλτε το σπανάκι, το κόλιανδρο, τη μέντα, το τζίντζερ, το σκόρδο, τις πιπεριές, το αλεσμένο κόλιανδρο, το γαρίφαλο, το γκαράμ μασάλα, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το φυτικό λάδι και αναμείξτε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέστε το γιαούρτι και αναμείξτε.
Πλύνετε το κοτόπουλο, στεγνώστε το με χαρτοπετσέτες και κόψτε το σε κυβάκια 2,5 εκ. Βάλτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε την πάστα και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά ή ένα βράδυ.
Σκουπίστε την περίσσια μαρινάδα από το κοτόπουλο. Περάστε κομμάτια κοτόπουλου, σφήνες κρεμμυδιού και σφήνες λεμονιού σε κάθε καλαμάκι εναλλάξ. Βάλτε τα καλαμάκια σε ένα ταψί. Ραντίστε τα κεμπάπ με το λάδι και πασπαλίστε με αλάτι.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά (στους 180 βαθμούς). Μετά καθαρίστε και λαδώστε τη σχάρα για να μην κολλάει.
Ακουμπήστε τα καλαμάκια στη σχάρα και βάλτε από κάτω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μην καούν. Ψήστε 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.
Μεταφέρετε τα καλαμάκια σε μια πιατέλα και καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα να ξεκουραστούν 5 λεπτά. Όταν τα σερβίρετε, ραντίστε τα με το χυμό ενός λεμονιού.