• Σύνδεση

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΑΣΙΜΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΩΜΟ

Το μυστικό εδώ είναι να βρείτε μαγιάτικο καλής ποιότητας (για σούσι, φυσικά). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σολομό ή γαρίδες. Είναι ένα πανέμορφο πιάτο και εξαιρετικά απλό. Τρία απλά υλικά με λίγη γαρνιτούρα από πάνω – εντελώς ιαπωνικό.

Για 4 άτομα

Υλικά
1 1/3 κούπες  (330 mL) ζωμός ντάσι 
2 κούπες  (500 mL) φρεσκομαγειρεμένο ιαπωνικό ρύζι
16 φέτες μαγιάτικο σασίμι
4 κουταλάκια του γλυκού (20 mL) σχοινόπρασα ή λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο κομμάτι)
1/2 φύλλο νόρι (αποξηραμένο φύκι), κομμένο σε λεπτές λωρίδες για γαρνιτούρα

Οδηγίες
Ζεστάνετε το ντάσι σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Βάλτε το ζεστό ρύζι σε 4 μικρά μπολ σερβιρίσματος (με ξύλινη κουτάλα για ρύζι, αν έχετε). Βάλτε 4 ελαφρώς επικαλυπτόμενες φέτες σασίμι πάνω στο ρύζι σε κάθε μπολ.
Ρίξτε το ζεστό ντάσι μέχρι να καλύψει σχεδόν το ρύζι (περίπου 1/3 της κούπας/80 mL). Γαρνίρετε με τα σχοινόπρασα (ή κρεμμυδάκια) και το νόρι και σερβίρετε αμέσως.