• Σύνδεση

ΜΑΝΓΚΟ ΤΟΥΡΣΙ


 Έχετε βαρεθεί τα κλασικά τουρσί; Το μυστικό εδώ είναι τα πράσινα μάνγκο, η σάρκα των οποίων είναι αρκετά ανθεκτική και δεν είναι υπερβολικά γλυκά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό και άγουρο μάνγκο. Η ασαφέτιδα είναι μια σκόνη που προέρχεται από μια ρητίνη δέντρου. Μπορεί να μη μυρίζει ωραία, αλλά μαγειρεμένη (ή τουρσί, σε αυτή την περίπτωση) αποκτά υπέροχη αλμυρή γεύση. Το μουσταρδέλαιο δίνει οξεία γεύση, που ταιριάζει τέλεια με αυτό το τουρσί.

Για 5 με 6 κούπες (1,25–1,5 λίτρο)

Υλικά

5 με 6 πράσινα μάνγκο
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) αλεσμένος κουρκουμάς
3 με 4 κουταλιές της σούπας (45–60 mL) αλάτι κοσέρ 
1 1/2 κουταλιά της σούπας (22,5 mL) σκόνη κόκκινης πιπεριάς τσίλι
1 1/2 κουταλιά της σούπας (22,5 mL) σπόροι καφέ μουστάρδας
1 1/2 κουταλιά της σούπας (22,5 mL) σπόροι τριγωνέλλας
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) ασαφέτιδα
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) τριμμένη τζάγκερι, καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη κοκοφοίνικα 
1 1/2 με 2 κούπες (375–500 mL) μουσταρδέλαιο ή φυτικό λάδι 
Γυάλινα βαζάκια με καπάκι

Οδηγίες

Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μάνγκο σε κυβάκια 1 εκ. Αναμείξτε τον κουρκουμά και το αλάτι και αλείψτε τα μάνγκο με το μείγμα. Βάλτε τα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα ένα βράδυ έξω να ξεραθούν.
Την επομένη αναμείξτε σε ένα μέτριο μπολ τη σκόνη τσίλι, τους σπόρους μουστάρδας, την τριγωνέλλα, την ασαφέτιδα και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα μάνγκο και αλείψτε τα ομοιόμορφα με το μείγμα.
Μεταφέρετε τα μάνγκο σε γυάλινα βαζάκια και προσθέστε το μουσταρδέλαιο (ή φυτικό λάδι), μέχρι να καλυφθούν τα μάνγκο κατά 2,5 εκ. Καλύψτε τα βαζάκια με πετσέτα ή μουσελίνα για προστασία από τη σκόνη και φυλάξτε σε δροσερό και ξηρό μέρος 3 με 4 μέρες. Μετά κλείστε τα με καπάκι. Διατηρούνται αρκετές βδομάδες στο ψυγείο.