• Σύνδεση

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ


 Τα μανιτάρια σιμέτζι είναι δημοφιλή στην Ιαπωνία. Θα τα βρείτε σε καταστήματα με ιαπωνικά τρόφιμα. Άλλο ένα εύκολο πιάτο ιζακάγια (ιαπωνική παμπ). Είναι πολύ καλύτερα από τους ξηρούς καρπούς.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά

450 γρ. μανιτάρια σιμέτζι, χωρίς τις κάτω σπογγώδεις άκρες
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Χυμός 2 λεμονιών
Σος σόγιας χαμηλή σε νάτριο, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Κόψτε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο, περίπου 30 x 25 εκ. το καθένα.
Βάλτε τα μανιτάρια στο κέντρο κάθε κομματιού και πασπαλίστε με το χυμό λεμονιών και με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Βάλτε από πάνω τα κομμάτια βουτύρου. Διπλώστε τις μακριές άκρες, αφήνοντας αρκετό κενό για να κυκλοφορεί αέρας μέσα. Μετά κλείστε το πακέτο από τα αριστερά και δεξιά.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα πακέτα στη σχάρα. Ψήστε 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το πακέτο.
Μεταφέρετε τα πακέτα σε πιάτα σερβιρίσματος και κόψτε ένα άνοιγμα στο πάνω μέρος του αλουμινόχαρτου με ένα μαχαίρι. Προσέχετε τον ατμό. Λίγη σος σόγιας την ώρα του σερβιρίσματος κάνει αυτό το πιάτο ακόμη πιο νόστιμο.