• Σύνδεση

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑϊΔΑΚΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

Είναι μαγικός ο συνδυασμός του κρεμμυδιού και του δενδρολίβανου με το αρνί – και θα λατρέψετε το πώς αυτή η μαρινάδα κρατάει τα παϊδάκια ζουμερά στη σχάρα. Τρίψτε το κρεμμύδι (αντί να το ψιλοκόψετε). Έτσι, βγάζει το ζουμί του, που είναι η βάση της μαρινάδας. Το τσιμιτσούρι είναι η κλασική αργεντίνικη σάλτσας – τη βάζουν παντού.

Για 6 άτομα

Υλικά
1 ισπανικό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) φρεσκοκομμένο δενδρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
12 αρνίσια παϊδάκια ή 12 διπλά παϊδάκια από αρνί γαλλικής κοπής, πάχους 5 εκ., χωρίς περίσσιο λίπος
Τσιμιτσούρι κόλιανδρου και μέντας, για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Τρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη σε ένα μπολ. Προσθέστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα καλυμμένο μη αντιδραστικό σκεύος και περιχύστε τα ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Αφήστε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν 4 ώρες.

Βγάλτε το αρνί από τη μαρινάδα και στραγγίξτε το. Πετάξτε τη μαρινάδα. Ραντίστε με ελαιόλαδο και καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Αφήστε το αρνί να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.

Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μετά καθαρίστε και λαδώστε τη σχάρα για να μην κολλάει.

Ψήστε το αρνί. Αν χρησιμοποιείτε παϊδάκια γαλλικής κοπής βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από τα κόκαλα για να μην καούν. Ψήστε μέχρι να καψαλιστεί το κρέας, περίπου 4 λεπτά. Μετά γυρίστε το αρνί 45 μοίρες και ψήστε άλλα 2 λεπτά για να σχηματιστούν γραμμές. Φροντίστε να μη φύγει το αλουμινόχαρτο κάτω από τα κόκαλα. Αναποδογυρίστε το αρνί και επαναλάβετε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά (βάζοντας με προσοχή το αλουμινόχαρτο κάτω από τα κόκαλα).

Βγάλτε το αρνί από τη σχάρα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά. Αλείψτε το με το τσιμιτσούρι πριν το σερβίρετε.

Τσιμιτσούρι κόλιανδρου
Αυτή είναι η δική μας εκδοχή της περίφημης αργεντίνικης σάλτσας. Οι Αργεντινοί το βάζουν παντού! Είναι σαν καλοκαίρι σε ένα μπολ και πάει με οτιδήποτε ψητό ή τηγανιτό. Αποτελεί μια ωραία αλλαγή σε σχέση με τις συνηθισμένες σάλτσες. Δοκιμάστε το δικό σας μείγμα μυρωδικών. Το τσιμιτσούρι σερβίρεται τη μέρα που φτιάχνεται.

Για 1 1/2 κούπα (325 mL) 

Υλικά
1 κούπα (250 mL) φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1/2 κούπα (125 mL) φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) φύλλα φρέσκιας μέντας
1 με 2 πιπεριές σεράνο, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
1/4 της κούπας (60 mL) χυμός φρέσκου λάιμ
1 κουταλιά της σούπας  (15 mL) μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) αλκ
2 κουταλιές της σούπας  (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σε ένα μπλέντερ προσθέστε το κόλιανδρο, το μαϊντανό, τη μέντα, τις πιπεριές, το χυμό λάιμ, το μέλι και αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Ενώ δουλεύει το μπλέντερ, προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα. Ξύστε τα πλαϊνά του μπλέντερ, αν χρειαστεί.
Δοκιμάστε και καρυκεύστε αναλόγως. Μεταφέρετε το τσιμιτσούρι σε ένα καλυμμένο δοχείο. Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι 3 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις.
Αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.