• Σύνδεση

ΟΚΟΝΟΜΙΓΙΑΚΙ (ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ)

Αυτή η αλμυρή τηγανίτα με γαρίδες, λάχανο και μπέικον είναι ιδανικό ορεκτικό ή κύριο πιάτο, ειδικά με ζεστή σαλάτα με νταϊκόν. Η μαγιονέζα Kewpie χρησιμοποιείται συχνά στην ιαπωνική κουζίνα και αξίζει να την ψάξετε. Άλλα κλασικά καρυκεύματα για το οκονομιγιάκι: σος τονκάτσου, νιφάδες παλαμίδας και κόκκινο τζίντζερ τουρσί, γνωστό ως μπένι σόγκα.

Για 2 με 3 άτομα

Υλικά

1 κούπα (250 mL) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κούπες (500 mL) ζωμός ντάσι (δείτε τη συμβουλή εδώ)
2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα 
4 κούπες (1 λίτρο) πράσινο λάχανο ή λάχανο νάπα, ψιλοκομμένο 
3/4 της κούπας (185 mL) κομμένες ωμές γαρίδες (αποφλοιωμένες, χωρίς τη φλέβα)
8 μεγάλα κρεμμύδια, με τα λευκά και τα πράσινα μέρη χωρισμένα, ψιλοκομμένα
8 φέτες ωμό μπέικον, κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) φυτικό λάδι, χωρισμένο

Για το σερβίρισμα

Μαγιονέζα Kewpie 
Σος τονκατσού
Κόκκινο τζίντζερ τουρσί (μπένι σόγκα)

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το ντάσι και τα αβγά με ξυλάκια. Προσθέστε και το λάχανο. Ρίξτε τις γαρίδες και τα ψιλοκομμένα λευκά μέρη των κρεμμυδιών. Καρυκεύστε με αλάτι.
Βάλτε χαρτοπετσέτες σε ένα ταψί.

Ζεστάνετε 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Προσθέστε 1/2 κούπα (125 mL) κουρκούτι και απλώστε το απαλά με μια πυρίμαχη σπάτουλα. Σχηματίσετε άλλη μια τηγανίτα δίπλα της στο τηγάνι. Τηγανίστε μέχρι να πάρουν χρώμα από κάτω, περίπου 4 λεπτά. Μετά βάλτε 2 κομμάτια κομμένο μπέικον από πάνω.
Γυρίστε προσεκτικά τις τηγανίτες, ώστε να τηγανιστεί η πλευρά με το μπέικον. Τηγανίστε μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον και να ψηθεί η τηγανίτα, άλλα 5 λεπτά περίπου. Στραγγίξτε στις χαρτοπετσέτες. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι και το μπέικον.

Σερβίρετε αμέσως με τη μαγιονέζα, τη σος τονκάτσου και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια. Γαρνίρετε με το τζίντζερ τουρσί.