• Σύνδεση

ΟΛΙΟ ΣΑΝΤΟ

Για 1 κούπα (250 mL) όλιο σάντο

Υλικά
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) νιφάδες κόκκινου τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κούπα (250 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  
1 γυάλινο βαζάκι (250 mL)

Οδηγίες
Βάλτε τις νιφάδες τσίλι και το σκόρδο στο βαζάκι. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και ζεστάνετε περίπου 2 λεπτά. Αδειάστε το λάδι στο βαζάκι. Αφήστε το να αρωματιστεί 2 μέρες στο ψυγείο. (Διατηρείται 2 με 3 βδομάδες στο ψυγείο.) Βγάλτε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.