• Σύνδεση

ΠΑΤΑΤΕΣ ΖΟΥΛΙΕΝ ΜΕ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ


 Η ιαπωνική απάντηση στις τηγανητές πατάτες, μόνο που οι πατάτες μένουν λευκές χάρη στο γρήγορο και ελαφρύ τηγάνισμα. Το αβγοτάραχο μπακαλιάρου (μεντάικο) είναι διαδεδομένο στην Ιαπωνία, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αβγοτάραχο. Αν έχετε πιατέλα από χυτοσίδηρο μπορείτε να την προθερμάνετε στο φούρνο ώστε οι πατάτες να τσιτσιρίζουν στο τραπέζι.

Για 4 με 6 άτομα, ως ορεκτικό

Υλικά

4 μέτριες πατάτες
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, περίπου 3 κούπες (750 mL)
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) βούτυρο 
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) αβγοτάραχο μπακαλιάρου (μεντάικο) ή όποιο αβγοτάραχο προτιμάτε

Οδηγίες

Αν χρησιμοποιείτε αβγοτάραχο μπακαλιάρου κόψτε με ένα μαχαίρι την εξωτερική μεμβράνη και ξύστε τα αβγά με ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι. Κρατήστε τα κρύα.
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες ζουλιέν, σε κομμάτια 6 χιλ. Βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο. Σουρώστε τις πατάτες και στραγγίξτε τες σε χαρτοπετσέτες.
Σε ένα γουόκ ή ένα μέτριο κατσαρολάκι με βαρύ πάτο ζεστάνετε το λάδι ως τους 180 βαθμούς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε χαρτοπετσέτες σε ένα ταψί.
Τηγανίστε γρήγορα τις πατάτες, λίγες λίγες τη φορά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε, περίπου 2 λεπτά. Προσέξτε να μη μαυρίσουν. Στραγγίξτε τις πατάτες στις χαρτοπετσέτες. Καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Βάλτε αμέσως τις πατάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Βάλτε από πάνω το βούτυρο και το αβγοτάραχο και ανακατέψτε για να πάει παντού το αβγοτάραχο και να λιώσει το βούτυρο.