• Σύνδεση

ΨΗΤΗ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΤΣΙΜΙΤΣΟΥΡΙ


 Η ψητή μπριζόλα είναι πολύ εύκολη. Το μυστικό εδώ είναι το μαρινάρισμα με την περίφημη σάλτσα τσιμιτσούρι, που κάνει το κρέας τρυφερό και νόστιμο. Η ουρά κιλότου έχει πλούσια υφή, ένα κομμάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη Βόρεια Αμερική. Ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας και θα εντυπωσιαστεί.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
1 μπριζόλα (ουρά κιλότου), περίπου 900 γρ., πάχους 4 εκ.
4 κούπες (1 λίτρο) κλασικό τσιμιτσούρι

Οδηγίες

Περιχύστε την μπριζόλα με το μισό τσιμιτσούρι και αφήστε την ένα βράδυ να μαριναριστεί.
Την επομένη αφήστε την μπριζόλα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίστε τη μαρινάδα και αφήστε την στην άκρη για άλειμμα.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μετά καθαρίστε και λαδώστε τη σχάρα.
Σκουπίστε την περίσσια μαρινάδα από την μπριζόλα, για να μην καεί. Ψήστε την μπριζόλα 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να εμφανιστούν σημάδια. Γυρίστε την μπριζόλα 45 μοίρες και ψήστε την άλλα 3 λεπτά. Γυρίστε την από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο, αλείφοντας με το τσιμιτσούρι, μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 65 βαθμούς.
Βγάλτε την μπριζόλα από τη σχάρα και σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο. Αφήστε την να ξεκουραστεί 10 λεπτά για να αναδιανεμηθούν οι χυμοί.
Κόψτε το κρέας και σερβίρετε με το υπόλοιπο τσιμιτσούρι.

Τσιμιτσούρι 
Μια πιο κλασική εκδοχή της αργεντίνικης σάλτσας. Είναι ιδανική μαρινάδα για ψητή μοσχαρίσια μπριζόλα.

Για 4 κούπες

Υλικά
2 κούπες (500 mL) ψιλοκομμένο φρέσκος μαϊντανός 
1/4 της κούπας (60 mL) ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) νιφάδες κόκκινου τσίλι 
3/4 της κούπας (185 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
1/4 της κούπας (60 mL) ξύδι από κόκκινο κρασί
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάλτε τα μυρωδικά, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Προσθέστε  αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και μετά λάδι και ξύδι. Δοκιμάστε και καρυκεύστε αναλόγως.