• Σύνδεση

ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

«Ραΐτα» θα έπρεπε να σημαίνει πολυχρηστικό στα ινδικά, γιατί αυτό το απλό πιάτο με γιαούρτι μπορεί να γίνει σος, ντρέσινγκ ή ντιπ. Υποψιαζόμαστε ότι κάποιος σκέφτηκε κάποτε: «Τι να έχω άραγε στο ψυγείο που να μπορώ να αναμείξω με το γιαούρτι που μου έμεινε;» Έτσι, δημιουργήθηκε η ραΐτα. Η δική μας εκδοχή συνδυάζει τραγανό κρεμμύδι με τη γλυκόξινη γεύση της ντομάτας. Μπορείτε να την κάνετε όσο πικάντικη θέλετε.

Για 1 1/4 κούπες (310 mL)

Υλικά
1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε μέτρια κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 3 χιλ.
1 πράσινη σεράνο ή ταϊλανδέζικη πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 κούπα (250 mL) απλό γιαούρτι (όχι με χαμηλά λιπαρά)
¼ της κούπας (60 mL) φύλλα φρέσκιας μέντας, ελαφρώς κομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) καβουρντισμένο αλεσμένο κύμινο
Ψιλό μαύρο αλάτι Ιμαλαϊν (κάλα νανάκ), ανάλογα με το γούστο σας (προαιρετικά)
Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (προαιρετικά)

Οδηγίες
Σε ένα μέτριο μπολ ρίξτε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές τσίλι και το γιαούρτι. Προσθέστε τη μέντα, το κύμινο και το μαύρο αλάτι. Ανακατέψτε τα υλικά.