• Σύνδεση

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ


 Οι Αργεντινοί απολαμβάνουν τη γεύση και τα οφέλη της κινόα πολύ πριν γίνει δημοφιλής. Προσπαθήστε να βρείτε ένα μείγμα ξανθών και μαύρων ποικιλιών.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά

1 κούπα (250 mL) κινόα, ξανθή ή μαύρη ή ένα μείγμα
2 κούπες (500 mL) ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) αλάτι κοσέρ 
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε κυβάκια 6 χιλ.
10 ντοματίνια ή οποιαδήποτε ποικιλία μικρών ζουμερών ντομάτων, κομμένα στη μέση
1/2 αγγούρι, με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια 1 χιλ.
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
Χυμός 1 ή 2 λεμονιών

Οδηγίες

Βάλτε την κινόα σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Πλύντε την καλά με νερό και μετά σουρώστε την. Προσθέστε το ζωμό και το αλάτι και βράστε σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και καπακώστε το κατσαρολάκι. Σιγοβράστε 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατέψτε την κινόα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα κομμένα λαχανικά, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.