• Σύνδεση

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ (ΣΠΑΝΑΚΙ ΓΚΟΜΑΕ)

Το όνομα αυτής της συνταγής σημαίνει «σπανάκι περιχυμένο με σπόρους σουσαμιού». Ακούγεται εύκολο; Είναι! Όπως με τα περισσότερα ιαπωνικά πιάτα, είναι μερικά απλά υλικά που δίνουν μια περίπλοκη γεύση. 
Για 4 άτομα

Υλικά
450 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο καλά, με τα κοτσάνια
1/4 της κούπας (60 mL) σπόροι σουσαμιού, και παραπάνω για γαρνιτούρα
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σάκε
1 1/2 κουταλιά της σούπας (22,5 mL) σος σόγιας

Οδηγίες  
Έχετε έτοιμο ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βράστε το σπανάκι για περίπου 30 δεύτερα ή μέχρι να μαραθεί χωρίς να χάσει το πράσινο χρώμα του. Με μια τρυπητή κουτάλα βουτήξτε το γρήγορα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Αφήστε το σπανάκι να κρυώσει εντελώς.
Στραγγίξτε το σπανάκι και ζουλήξτε το για να φύγει το νερό. Κόψτε το σε κομμάτια 5-6 εκ. και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε τους σπόρους σουσαμιού σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη και αλέστε τους μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε τη ζάχαρη, αν θέλετε, και ανακατέψτε. Προσθέστε τη σος σόγιας και το σάκε και αναμείξτε.
Σε ένα μπολ περιχύστε το βρασμένο σπανάκι με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε πασπαλισμένο με ολόκληρους σπόρους σουσαμιού.