• Σύνδεση

ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΤΑΙ


 Αυτή είναι μια κλασική σάλτσα για σατάι. Τα καβουρντισμένα φιστίκια και το γλυκό γάλα καρύδας ενισχύονται από τον ξινό ταμάρινθο και την καυτερή πάστα κάρι. Φανταστείτε αυτή τη σάλτσα αντί για κέτσαπ την επόμενη φορά που θα σερβίρετε στήθη κοτόπουλου ή χοιρινά παϊδάκια. Φτιάξτε μπόλικη. Διατηρείται στο ψυγείο περίπου μια βδομάδα. 

Υλικά

2/3 της κούπας (160 mL) καβουρντισμένα φιστίκια
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) φυτικό λάδι 
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) ταϊλανδέζικη πάστα κόκκινου κάρι (αγορασμένη)
1 κούπα (250 mL) γάλα καρύδας
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) τριμμένη ή ψιλοκομμένο ζάχαρη κοκοφοίνικα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) πάστα ταμάρινθου

Οδηγίες

Αλέστε τα φιστίκια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε την πάστα κάρι 30 δεύτερα ή μέχρι να βγάλει τα αρώματά της. Προσθέστε σταδιακά το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας, και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε τα φιστίκια, τη ζάχαρη κοκοφοίνικα και την πάστα ταμάρινθου. Σιγοβράστε ανακατεύοντας άλλα 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.