• Σύνδεση

ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΣΙΓΟΒΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΑΚΕ

Το σκουμπρί είναι υποτιμημένο ψάρι σε πολλά μέρη του κόσμου. Αυτή η συνταγή το γλυκαίνει, καθώς σιγοβράζει σε σάκε, γλυκό μίριν και πιπεράτο τζίντζερ. Επίσης, φαίνεται υπέροχο στο πιάτο και αποτελεί ένα εύκολο καθημερινό γεύμα. Το σάκε πωλείται επίσης σε μια μικρά μπουκάλια, οπότε δε χρειάζεται να αγοράσετε πολύ (αν και είναι ωραίο να πίνεται με το σκουμπρί).

Για 4 άτομα

Υλικά
4 φιλέτα φρέσκου σκουμπριού, απολεπισμένα και ξεκοκαλισμένα, περίπου 114 γρ. το ένα
3/4 της κούπας σάκε (188ml)
1/2 κούπα μείον 1 κουταλιά της σούπας μίριν (125ml)
1/3 της κούπα σος σόγιας (85ml)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ κομμένο ζουλιέν ή σε φέτες (30ml)
Μια πρέζα ζάχαρη
Βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Βάλτε ένα μέτριο βαρύ τηγάνι σοταρίσματος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεστάνετε το σάκε μέχρι να σιγοβράσει. 
Βάλτε μέσα τα κομμάτια σκουμπριού, με τη μεριά του δέρματος προς τα πάνω.
Συνεχίστε το σιγοβράσιμο.
Ρίξτε το μίριν, τη σος σόγιας και το τζίντζερ.
Περιμένετε να βράσει το υγρό στο τηγάνι ανάμεσα στις προσθήκες.
Αυτό το κλιμακωτό βράσιμο βοηθάει ώστε να φύγει η μυρωδιά του σκουμπριού.
Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη.
Καλύψτε το τηγάνι με καπάκι ή κόψτε αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο.
Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάρκα αδιαφανής και να ψηθεί αρκετά. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου.
Με μια σπάτουλα για ψάρια βγάλτε το ψάρι από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε πιατέλες σερβιρίσματος με ρύζι. Ραντίστε με τη σος.