• Σύνδεση

ΣΟΥΠΑ ΜΙΣΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Αφού μάθετε να φτιάχνετε τη σούπα μίσο, μπορείτε να δοκιμάσετε παραλλαγές. Εδώ προσθέτουμε μανιτάρια, τόφου, φρέσκο κρεμμυδάκι και γουακάμε (φύκι). Θα προτείναμε επίσης άλλα λαχανικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο, από καρότα μέχρι σέλερι και κόκκινες πιπεριές. Ό,τι προτιμάτε, για να κάνετε αυτή την υπέροχη σούπα δική σας.

Για 4 άτομα

Υλικά
2 κουταλάκια του γλυκού ζωμός ντάσι σε σκόνη (10ml)
4 κούπες νερό (1000ml)
3 κουταλιές της σούπας πάστα μίσο, λευκό ή κόκκινο (45ml)
1 πακέτο μεταξωτό τόφου, κομμένο σε κυβάκια 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 1 εκ.
1 κουταλιά της σούπας γουακάμε (15ml)
220 γρ. μανιτάρια ενόκι, κομμένα σιτάκε, πλευρώτους

Οδηγίες 

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αναμείξτε τη σκόνη ντάσι με νερό και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και βράστε 5 λεπτά.
Προσθέστε 220 γρ. μανιτάρια ενόκι, κομμένα φρέσκα σιτάκε και/ή πλευρώτους στο ζωμό. Βράστε 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το τόφου και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί αρκετά. Ρίξτε την πάστα μίσο πριν σερβίρετε. Σερβίρετε τη σούπα γαρνιρισμένη με γουακάμε (5ml ανά μπολ) και φρέσκα κρεμμυδάκια.