• Σύνδεση

ΣΟΥΠΑ ΜΙΣΟ ΜΕ ΤΟΦΟΥ

Ένα κλασικό πιάτο που σερβίρεται σχεδόν σε κάθε ιαπωνικό γεύμα. Είναι εύκολο και μπορείτε να προσθέσετε υλικά της προτίμησής σας, ακόμη και λαχανικά που έχετε στο ψυγείο (καρότα, σέλερι, κόκκινες πιπεριές).

Για 4 άτομα

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού (10 mL) ζωμός ντάσι σε σκόνη (ντάσι νο μότο)
4 κούπες (1 λίτρο) νερό
3 κουταλιές της σούπας (45 mL) πάστα λευκού ή κόκκινου μίσο
1 πακέτο (220 γρ.) μεταξωτό τόφου, κομμένο σε κυβάκια 1 εκ.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 1 εκ.

Οδηγίες 
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αναμείξτε τη σκόνη ντάσι με νερό και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και βράστε 5 λεπτά.
Προσθέστε το τόφου και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί αρκετά. Ρίξτε την πάστα μίσο πριν σερβίρετε. Σερβίρετε τη σούπα γαρνιρισμένη με φρέσκα κρεμμυδάκια.