• Σύνδεση

ΤΑϊΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ

Μερικές φορές τα πιο νόστιμα πιάτα είναι τα πιο απλά. Τραγανό αγγούρι και εσαλότ με σκόρδο, λάιμ και σος ψαριού. Είναι τέλειο ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για ψάρι ή θαλασσινά.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το ντρέσινγκ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 
1 μικρή κόκκινη ταϊλανδέζικη πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 1/2 κουταλιά της σούπας (22,5 mL) χυμός φρέσκου λάιμ
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σος ψαριού
Μια πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι

Για τη σαλάτα

1 μέτριο αγγούρι, κομμένο διαγώνια σε φέτες 6 χιλ.
3 εσαλότ, κομμένα σε φέτες 6 χιλ.

Οδηγίες 

Για το ντρέσινγκ, χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε τα αγγούρια και τα εσαλότ και ανακατέψτε.