• Σύνδεση

ΤΑϊΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΝΟΥΝΤΛ

Μια έξυπνη παραλλαγή της κλασικής σούπας με κοτόπουλο και νουντλ, με κόκαλα από την ψητή πάπια. Η κανέλα και ο γλυκάνισος πάνε τέλεια με την πάπια και ο ζωμός αρωματίζεται με κόλιανδρο και σκόρδο. Ο ζωμός παίρνει ένα βαθύ, πλούσιο χρώμα και η γεύση έχει ένα ωραίο, γλυκό τελείωμα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη γεύση, στην υφή και στο χρόνο μαγειρέματος ανάμεσα στα νουντλ βερμιτσέλι και στα νουντλ αβγού. Γι’ αυτό φροντίστε να πάρετε τα σωστά νουντλ. Και το τηγανητό σκόρδο – μια κλασική ταϊλανδέζικη γαρνιτούρα – είναι τόσο νόστιμο, που μπορεί να αρχίσετε να το βάζετε στα δημητριακά σας το πρωί!

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά

8 κούπες (2 λίτρα) ζωμός κότας
Κόκαλα από την Ψητή Πάπια με Μείγμα Πέντε Μπαχαρικών και λίγο κρέας πάπιας για το σερβίρισμα
2 γλυκάνισοι
1 ξυλάκι κανέλας, σπασμένο σε μικρά κομμάτι
2 σκελίδες σκόρδο, συνθλιμμένες
4 ρίζες κόλιανδρου, συνθλιμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) κόκκοι μαύρου πιπεριού
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σος σόγιας 
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) κέτσαπ μάνις (ή ταϊλανδέζικη σος σόγιας)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) τριμμένη ή ψιλοκομμένη ζάχαρη κοκοφοίνικα
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) αλάτι κοσέρ 

Για το σερβίρισμα

310 γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα λεπτά νουντλ αβγού, βρασμένα (ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία)
1 κούπα (250 mL) φρέσκες φύτρες φασολιών
1/4 της κούπας (60 mL) ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 της κούπας τηγανιτό σκόρδο (δείτε παρακάτω)
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ζωμό κότας και τα κόκαλα πάπιας. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν 1 ώρα.

Σε ένα τουλπάνι βάλτε το γλυκάνισο, την κανέλα, το σκόρδο, τις ρίζες κόλιανδρου και τους κόκκους μαύρου πιπεριού. Φτιάξτε ένα πουγκί και δέστε το με σπάγκο. Προσθέστε το πουγκί στο ζωμό και σιγοβράστε άλλα 15 λεπτά. Βγάλτε το πουγκί και πετάξτε το.
Καρυκεύστε το ζωμό με τα δύο είδη σος σόγιας, τη ζάχαρη κοκοφοίνικα και το αλάτι.
Μοιράστε τα νουντλ, την κομμένη πάπια, τις φύτρες φασολιών, τα κρεμμυδάκια και το τηγανητό σκόρδο στα μπολ σερβιρίσματος. Ρίξτε περίπου 1 κούπα (250 mL) σούπα σε κάθε μπολ. Καρυκεύστε με νιφάδες τσίλι, αν θέλετε.

Τηγανητό σκόρδο

Θα χρειαστείτε περίπου 2 κούπες (500 mL) φυτικό λάδι. Συνήθως τηγανίζουμε 10 σκελίδες σκόρδο τη φορά για να πάρουμε 1/4 με 1/2 κούπα (60–125 mL). Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Βάλτε χαρτοπετσέτες σε ένα πιάτο. Σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 180 βαθμούς. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε ελαφρώς μέχρι να βγάλουν οι σκελίδες το άρωμά τους, να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Βγάλτε τις σκελίδες με τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε στις χαρτοπετσέτες.