• Σύνδεση

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Οι τηγανητές πατάτες αρέσουν γιατί γίνονται σε μερικά λεπτά. Σημασία έχουν τα σωστά υλικά. Σε αυτό το πιάτο το άπαχο χοιρινό συνδυάζεται ωραία με τα απλά μπαχαρικά. Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο βασιλικό και τηγανητά αβγά. Καθώς τρώτε, τα ξυλάκια ή το πιρούνι σας τρυπούν τον κρόκο, που τρέχει και αναμειγνύεται με ό,τι υπάρχει από κάτω.

Υλικά

Για 2 άτομα

1 κουταλάκι του γλυκού (15 mL) φυτικό λάδι, για τη τηγάνισμα των αβγών
2 μεγάλα αβγά
5 με 7 κόκκινες ταϊλανδέζικες πιπεριές τσίλι, χοντροκομμένες 
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο 
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) φυτικό λάδι, για την τηγανιά
100 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες 3 χιλ.
1 μακρύ κινέζικο φασολάκι, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ., ή 10 με 12 φασολάκια πλατιά
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σος σόγιας 
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) κρυσταλλική ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σος στρειδιών
1 κούπα (250 mL) φύλλα φρέσκου βασιλικού Ταϊλάνδης
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας 
Ρύζι γιασμίν στον ατμό, για το σερβίρισμα

Οδηγίες 

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέστε το 1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) φυτικό λάδι. Σπάστε τα αβγά μέσα στο τηγάνι και τηγανίστε 30 δεύτερα ή μέχρι να δέσουν μερικώς. Μετά χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τηγανίστε μέχρι να γίνουν όπως τα θέλετε. Αφήστε τα στην άκρη.

Χτυπήστε τις πιπεριές τσίλι με το σκόρδο σε ένα γουδί. Ζεστάνετε τη 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) φυτικό λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις χτυπημένες πιπεριές τσίλι και τηγανίστε για 1 λεπτό ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέστε το χοιρινό και τηγανίστε 3 λεπτά.

Προσθέστε τα κινέζικα φασολάκια (ή τα πλατιά φασόλια), τη σος σόγιας και τη σος στρειδιών και τηγανίστε περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού, τηγανίστε λίγο και μετά βγάλτε το γουόκ από τη φωτιά.

Τοποθετήστε την τηγανιά πάνω σε ρύζι γιασμίν, βάλτε πάνω στο χοιρινό ένα τηγανιτό αβγό και ρίξτε λίγο μαύρο πιπέρι.