• Σύνδεση

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υπάρχουν πολλά τηγανιτά πιάτα στην ταϊλανδέζικη κουζίνα. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο γιατί είναι εύκολο στην προετοιμασία, έχει ελκυστικά χρώματα και κυριαρχεί η γεύση της σος στρειδιών. Η σος στρειδιών είναι μια πηχτή, σιροπιαστή σος που φτιάχνεται βράζοντας στρείδια και προσθέτοντας κορν φλάουρ, ζάχαρη και αλάτι. Μπορείτε να τη βρείτε σχεδόν παντού. Επίσης, μπορείτε να βρείτε φρέσκο ή κατεψυγμένο μπέιμπι κορν σε όλα τα ασιατικά παντοπωλεία. Στην ανάγκη, πωλείται κονσερβοποιημένο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Για 4 άτομα

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) φυτικό λάδι
2 με 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο 
8 με 10 μεγάλες γαρίδες (10/12), αποφλοιωμένες, χωρίς τη φλέβα, με την ουρά
14 μπέιμπι κορν (φρέσκα, κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα), κομμένα διαγώνια σε μήκος 3 εκ.
220 γρ. γλυκομπίζελα (περίπου 3 κούπες )
110 γρ. μανιτάρια κρεμίνι, κομμένα σε φέτες 6 χιλ.
Φύτρες φασολιών ή φύλλα μπιζελιάς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μήκος 3 εκ.
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σος στρειδιών
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σος σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 mL) ψιλή ζάχαρη ή τριμμένη ζάχαρη κοκοφοίνικα

Οδηγίες
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το σκόρδο για 30 δεύτερα ή μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέστε τις γαρίδες και τηγανίστε 2 με 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Προσθέστε το μπέιμπι κορν και τα γλυκομπίζελα στο γουόκ και τηγανίστε τα 1 λεπτό. Προσθέστε τα μανιτάρια και τηγανίστε άλλο 1 λεπτό.

Προσθέστε τις φύτρες φασολιών (ή τα φύλλα μπιζελιάς), τα κρεμμυδάκια, τη σος στρειδιών, τη σος σόγιας και τη ζάχαρη και τηγανίστε 30 δεύτερα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ζεσταθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με ρύζι γιασμίν στον ατμό.