• Σύνδεση

ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΠΟΛΕΝΤΑ

Η τηγανιτή πολέντα αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική από την πατάτα – και μια καλή εναλλακτική από τις τηγανιτές γλυκοπατάτες, που συχνά λασπώνουν. Η πολέντα γίνεται τραγανή απ’ έξω και μαλακή στο εσωτερικό. Μπορείτε να τη σερβίρετε με μια ζουμερή μπριζόλα με το κόκαλό της. Ακολουθήστε την προηγούμενη συνταγή μέχρι το σημείο όπου βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά 
1 πολέντα, που έχει μείνει στο ψυγείο 1 ώρα
Φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα, περίπου 4 κούπες (1 λίτρο)
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα
1/2 κούπα (125 mL) φλούδες παρμεζάνας, για γαρνιτούρα

Οδηγίες 

Βγάλτε την πολέντα από τη φόρμα. Κόψτε την πολέντα σε φέτες 1 εκ και μετά κόψτε μπάρες 1 εκ.
Βάλτε χαρτοπετσέτες σε ένα ταψί. Σε ένα σκεύος με βαρύ πάτο ή σε ένα γουόκ ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ως τους 191 βαθμούς.
Σε μικρές μερίδες, ρίξτε σιγά τις μπάρες πολέντας στο καυτό λάδι. Τηγανίστε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Βγάλτε τις μπάρες με τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε τες στις χαρτοπετσέτες. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάρες.
Βάλτε τις μπάρες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με μαϊντανό και παρμεζάνα.