• Σύνδεση

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΤΟΦΟΥ

Το τόφου είναι βασικό συστατικό στις περισσότερες ασιατικές κουζίνες. Η ταϊλανδέζικη δεν αποτελεί εξαίρεση. Εδώ έχουμε επιλέξει σκληρό τόφου, ώστε να αντέχει το τηγάνισμα με το σκόρδο και τις φύτρες φασολιών (μαζί με λίγο καρότο, για πιο τραγανή υφή). 
Για 6 άτομα

Υλικά
1 κούπα (250 mL) φυτικό λάδι
100 γρ. σκληρό τόφου (περίπου 1/2 κούπα), κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κούπα (250 mL) καρότο, κομμένο σε φέτες 6 χιλ.
3 κούπες (750 mL) φύτρες φασολιών
3 κόκκινες ταϊλανδέζικες πιπεριές, κομμένες διαγώνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σος στρειδιών
1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σος σόγιας

Οδηγίες
Στεγνώστε το τόφου με χαρτοπετσέτες. Απλώστε περισσότερες χαρτοπετσέτες σε μια πιατέλα για να στραγγίξετε το τόφου μετά το τηγάνισμα. 
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το τόφου και τηγανίστε για 4 με 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε το στις χαρτοπετσέτες. Αφήστε το στην άκρη.

Βγάλτε το γουόκ από τη φωτιά. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) από το λάδι και αδειάστε το υπόλοιπο από το γουόκ (κρατήστε το για άλλα πιάτα ή πετάξτε το).

Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ζεστάνετε το λάδι που φυλάξατε. Τηγανίστε το σκόρδο και τα καρότα 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τις φύτρες και τηγανίστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις πιπεριές τσίλι, τα κρεμμυδάκια, το τόφου και τη σος στρειδιών και τη σος σόγιας και τηγανίστε άλλο ένα λεπτό μέχρι να ζεσταθούν και να αναμειχθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με ρύζι γιασμίν στον ατμό.