• Σύνδεση

ΤΣΑΠΑΤΙ

Αυτά τα πιτάκια είναι πανεύκολα και διατηρούνται καιρό. Οπότε μπορείτε να φτιάξετε αρκετά, αν έχετε βαρεθεί τις άλλες πίτες. Είναι ιδανικά για σάλτσες, σούπες και κάρι. Είναι επίσης γνωστά ως ρότι.

Για 20 τσαπάτι

Υλικά 
3 1/3 κούπες (415 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης, συν περισσότερο για πασπάλισμα
Μια πρέζα αλάτι
1 κούπα (250 mL) νερό
Λιωμένο γκι ή βούτυρο, για άλειμμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ από ανοξείδωτο ατσάλι. Ίσως να έχουν μείνει λίγα πίτουρα. Μπορείτε να τα πετάξετε.
Προσθέστε τη 1 κούπα (250 mL) νερό στο αλεύρι και αρχίστε να αναμειγνύετε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε στο μπολ για 4 λεπτά. Καλύψτε και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Χωρίστε τη ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια και σχηματίστε μπαλάκια. Πασπαλίστε ελαφρώς την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Πάρτε ένα μπαλάκι, πιέστε το με τις παλάμες των χεριών σας και πασπαλίστε το με αλεύρι. Με έναν πλάστη φτιάξτε έναν κύκλο με διάμετρο 12 εκ. και αρκετά λεπτό.

Προθερμάνετε ένα βαρύ τηγάνι (ή ένα ταβά) σε δυνατή φωτιά. Μετά χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια με μέτρια προς χαμηλή. Βάλτε ένα τσαπάτι στο τηγάνι και αφήστε το 10 δεύτερα, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Γυρίστε το τσαπάτι και ψήστε το από την άλλη πλευρά.
Το τσαπάτι είναι έτοιμο όταν φουσκώσει και εμφανιστούν καφέ σημάδια στην κάτω πλευρά. Η ζύμη θα γίνει πιο ανοιχτόχρωμη.
Σερβίρετε τα τσαπάτι ως έχουν ή αλειμμένα με γκι (ή βούτυρο).