• Σύνδεση

ΤΣΑΤΝΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ

Η λέξη «τσάτνι» προέρχεται από τα αρχαία σανσκριτικά και σημαίνει γλείφω. Στην ινδική κουζίνα υπάρχει τεράστια ποικιλία τσάτνι. Το τσάτνι είναι ένα ξεχωριστό είδος σάλτσας, που μπορεί να κάνει ένα γεύμα πιο καυτερό ή πιο φρουτώδες. Μπορεί επίσης να δροσίσει τον ουρανίσκο, όπως αυτό το τσάτνι. Αν φοβάστε το κόλιανδρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαϊντανό. Σερβίρεται με πακόρα ή πίτα.

Για 1 1/2 κούπα (375 mL)

Υλικά
1/2 κούπα (125 mL) φύλλα φρέσκιας μέντας
1/2 κούπα (125 mL) φρέσκο κόλιανδρο
1 πράσινες σεράνο ή ταϊλανδέζικες πιπεριές τσίλι, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7,5 mL) ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας  (15 mL) χυμός φρέσκου λεμονιού
1/2 κούπα (125 mL) απλό γιαούρτι (όχι με χαμηλά λιπαρά)
Αλάτι, ανάλογα με το γούστο σας

Οδηγίες
Σε ένα μίνι πολυκόφτη ή σε ένα μπλέντερ αναμείξτε όλα τα υλικά. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος.